Biff Stroganoff med champinjoner och tomatsallad
20-30

Biff Stroganoff med champinjoner och tomatsallad

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • neutral olja
  • vitlök
  • vetemjöl
  • paprikapulver
  • tomatpuré
  • mjölk
  • grönsaksbuljong
  • socker
  • torkad oregano

Förberedelser

Champinjoner
250 g
Lövbiff
500 g

Tomatsallad

Cocktailtomater
1 ask
Persilja
½ kruka
Olivolja
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
1 krm

Biffstroganoff

Neutral olja
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Neutral olja
1 tsk
Vetemjöl (Vete)
1 msk
Paprikapulver
1 msk
Tomatpuré
3 msk
Mjölk (Mjölk)
3 dl
Vispgrädde
1 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Socker
1 tsk
Torkad oregano
1 tsk
Salt
½ tsk

Tillbehör

Potatis
900 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 370 kcal
  • Fett 5 g
  • Kolhydrater 44 g
  • Protein 37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Förberedelser: Halvera champinjonerna och strimla lövbiffen.
  3. Tomatsallad: Halvera tomaterna och lägg i en skål. Finhacka persilja. Strö hälften av persiljan över tomaterna och dressa med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. 
  4. Biff Stroganoff: Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Fräs svamp och pressad vitlök 2-3 min på hög värme. Lägg över vitlöksstekt svamp i en stekgryta. Hetta upp lite mer neutral olja i den använda stekpannan och bryn köttet på hög värme, i omgångar, 2-3 min. Lägg över köttet i stekgrytan. 
  5. Vispa ner vetemjöl, paprikapulver, tomatpuré, mjölk, vispgrädde, smulad grönsaksbuljong, socker, torkad oregano och salt. Sjud 3-4 min.
  6. Strö resterande persilja över stroganoffen. Servera med nykokt potatis och tomatsallad.