Ingredienser
4 pers
Allergener
- Mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- neutral olja
- vitlök
- vetemjöl
- paprikapulver
- tomatpuré
- mjölk
- grönsaksbuljong
- socker
- torkad oregano
Förberedelser
Champinjoner
250 g
Lövbiff
500 g
Tomatsallad
Cocktailtomater
1 ask
Persilja
½ kruka
Olivolja
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
1 krm
Biffstroganoff
Neutral olja
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Neutral olja
1 tsk
Vetemjöl (Vete)
1 msk
Paprikapulver
1 msk
Tomatpuré
3 msk
Mjölk (Mjölk)
3 dl
Vispgrädde
1 dl
Grönsaksbuljong
1 tärning
Socker
1 tsk
Torkad oregano
1 tsk
Salt
½ tsk
Tillbehör
Potatis
900 g
Näringsvärde per portion
- Energi 370 kcal
- Fett 5 g
- Kolhydrater 44 g
- Protein 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
- Förberedelser: Halvera champinjonerna och strimla lövbiffen.
- Tomatsallad: Halvera tomaterna och lägg i en skål. Finhacka persilja. Strö hälften av persiljan över tomaterna och dressa med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar.
- Biff Stroganoff: Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Fräs svamp och pressad vitlök 2-3 min på hög värme. Lägg över vitlöksstekt svamp i en stekgryta. Hetta upp lite mer neutral olja i den använda stekpannan och bryn köttet på hög värme, i omgångar, 2-3 min. Lägg över köttet i stekgrytan.
- Vispa ner vetemjöl, paprikapulver, tomatpuré, mjölk, vispgrädde, smulad grönsaksbuljong, socker, torkad oregano och salt. Sjud 3-4 min.
- Strö resterande persilja över stroganoffen. Servera med nykokt potatis och tomatsallad.