Tomat- och kikärtssoppa med kräftstjärtar och persiljekräm

Tomat- och kikärtssoppa med kräftstjärtar och persiljekräm

Nytt recept
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Blötdjur
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Korn
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Chili flakes
  • grönsaksbuljong
  • honung
  • olivolja
  • paprikapulver
  • salt
  • spiskummin
  • tomatpuré
  • vatten
  • vitlök
Gul lök
1 st
Zucchini
0.5 st
Röd paprika
1 st
Olivolja
3 msk
Vitlök
3 klyfta
Spiskummin
1 msk
Paprikapulver
1 msk
Tomatpuré
3 msk
Honung
1 msk
Salt
1 tsk
Chili flakes
1/2 tsk
Krossade tomater
2 förp
Kikärtor
2 förp
Vitt matlagningsvin
1/2 flaska
(Svaveldioxid)
Vatten
7 dl
Grönsaksbuljong
2 påse
Persilja
1/2 kruka
Turkisk yoghurt
3 dl
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
1 klyfta
Honung
1 tsk
Salt
1 krm
Persilja
1/2 kruka
Kräftstjärtar
1 burk
(Blötdjur)
Chili flakes
Krutonger
1 förp
(Korn, Vete)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
569 kcal
Fett:
27 g
Kolhydrater:
60 g
Protein:
22 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Grovhacka gul lök. Skär zucchini och röd paprika i små bitar.
Hetta upp olivolja i en rymlig kastrull. Fräs lök, zucchini, paprika och 3 pressade vitlöksklyftor på medelvärme 2-3 min. Tillsätt spiskummin, paprikapulver, tomatpuré, honung, salt och chili flakes.
Häll av och skölj kikärtorna. Rör ner kikärtor, krossade tomater, 1 dl vitt matlagningsvin, 7 dl vatten och 2 tärningar grönsaksbuljong. Sjud 10-15 min.
Grovhacka persiljan och lägg hälften i en skål. Blanda ner yoghurt, 1 pressad vitlöksklyfta, honung och salt.
Häll av kräftstjärtarna. Blanda med resten av den hackade persiljan och lite chili flakes i en skål.
Toppa tomat- och kikärtssoppa med kräftor, persiljeyoghurt och krutonger.
Smaklig måltid!