Tomat- och kikärtssoppa med kräftstjärtar och persiljekräm
Nytt recept
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Blötdjur·
- Svaveldioxid·
- Korn·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Chili flakes
- grönsaksbuljong
- honung
- olivolja
- paprikapulver
- salt
- spiskummin
- tomatpuré
- vatten
- vitlök
Gul lök
1 st
Zucchini
0.5 st
Röd paprika
1 st
Olivolja
3 msk
Vitlök
3 klyfta
Spiskummin
1 msk
Paprikapulver
1 msk
Tomatpuré
3 msk
Honung
1 msk
Salt
1 tsk
Chili flakes
1/2 tsk
Krossade tomater
2 förp
Kikärtor
2 förp
Vitt matlagningsvin
1/2 flaska
Vatten
7 dl
Grönsaksbuljong
2 påse
Persilja
1/2 kruka
Turkisk yoghurt
3 dl
Vitlök
1 klyfta
Honung
1 tsk
Salt
1 krm
Persilja
1/2 kruka
Kräftstjärtar
1 burk
Chili flakes
Krutonger
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 569 kcal
- Fett:
- 27 g
- Kolhydrater:
- 60 g
- Protein:
- 22 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Grovhacka gul lök. Skär zucchini och röd paprika i små bitar.
Hetta upp olivolja i en rymlig kastrull. Fräs lök, zucchini, paprika och 3 pressade vitlöksklyftor på medelvärme 2-3 min. Tillsätt spiskummin, paprikapulver, tomatpuré, honung, salt och chili flakes.
Häll av och skölj kikärtorna. Rör ner kikärtor, krossade tomater, 1 dl vitt matlagningsvin, 7 dl vatten och 2 tärningar grönsaksbuljong. Sjud 10-15 min.
Grovhacka persiljan och lägg hälften i en skål. Blanda ner yoghurt, 1 pressad vitlöksklyfta, honung och salt.
Häll av kräftstjärtarna. Blanda med resten av den hackade persiljan och lite chili flakes i en skål.
Toppa tomat- och kikärtssoppa med kräftor, persiljeyoghurt och krutonger.
Smaklig måltid!