Höstig fläskgryta med grädde, svamp, äpple och pressgurka
Kalorismart

Höstig fläskgryta

med grädde, svamp, äpple och pressgurka
3.61 (318)
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Senap
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Ättiksprit (12%)
  • salt
  • smör
  • socker
  • svartpeppar
  • vatten
  • vetemjöl
Lista
Lista
Bilder
Potatis
400 g
Champinjoner
100 g
Gul lök
1 st
Fläskkotlett
300 g
Smör
(Mjölk)
Torkad timjan
1 förp
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Vetemjöl
1 msk
(Vete)
Vatten
3 dl
Vispgrädde
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Kycklingbuljong
½ påse
Rött äpple
½ st
Dijonsenap
½ förp
(Senap)
Socker
1 msk
Ättiksprit (12%)
½ msk
Vatten
1 ½ msk
Snackgurka
1 st
Näringsinnehåll per portion
Energi:
550 kcal
Fett:
21 g
Kolhydrater:
54 g
Protein:
37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

 Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
 Halvera champinjoner och klyfta gul lök. Skär fläskkotlett i ca 3x3 stora bitar. 
 Hetta upp lite smör i en stekgryta. Fräs fläskbitarna runtom tills de fått fin stekyta, ca 3 min. Krydda med torkad timjan, salt och lite nymald svartpeppar. Tillsätt svampen och löken, fräs ytterligare ca 3 min. Pudra över vetemjöl och blanda runt. Tillsätt vatten, vispgrädde och kycklingbuljong, sjud ca 5 min.
 Blanda socker, ättiksprit och vatten i en bunke. Rör så att sockret löser sig. Hyvla tunna skivor av snackgurka med en osthyvel. Blanda ner i bunken och låt dra till servering.
 Tärna rött äpple. Tillsätt äpple och dijonsenap till grytan. Låt sjuda ytterligare ca 1 min. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Servera krämig höstgryta med kokt potatis och pressgurka.
Smaklig måltid!