Kalorismart
Höstig fläskgryta
med grädde, svamp, äpple och pressgurka3.61 (318)
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Senap·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Ättiksprit (12%)
- salt
- smör
- socker
- svartpeppar
- vatten
- vetemjöl
Potatis
400 g
Champinjoner
100 g
Gul lök
1 st
Fläskkotlett
300 g
Smör
Torkad timjan
1 förp
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Vetemjöl
1 msk
Vatten
3 dl
Vispgrädde
½ dl
Kycklingbuljong
½ påse
Rött äpple
½ st
Dijonsenap
½ förp
Socker
1 msk
Ättiksprit (12%)
½ msk
Vatten
1 ½ msk
Snackgurka
1 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 550 kcal
- Fett:
- 21 g
- Kolhydrater:
- 54 g
- Protein:
- 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Halvera champinjoner och klyfta gul lök. Skär fläskkotlett i ca 3x3 stora bitar.
Hetta upp lite smör i en stekgryta. Fräs fläskbitarna runtom tills de fått fin stekyta, ca 3 min. Krydda med torkad timjan, salt och lite nymald svartpeppar. Tillsätt svampen och löken, fräs ytterligare ca 3 min. Pudra över vetemjöl och blanda runt. Tillsätt vatten, vispgrädde och kycklingbuljong, sjud ca 5 min.
Blanda socker, ättiksprit och vatten i en bunke. Rör så att sockret löser sig. Hyvla tunna skivor av snackgurka med en osthyvel. Blanda ner i bunken och låt dra till servering.
Tärna rött äpple. Tillsätt äpple och dijonsenap till grytan. Låt sjuda ytterligare ca 1 min. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Servera krämig höstgryta med kokt potatis och pressgurka.
Smaklig måltid!