Fransk potatissallad med grillad pannoumi och citron

Sommar

Utan gluten
Vegetariskt

Fransk potatissallad med grillad pannoumi och citron

4.07 (448)
Under 40 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • vatten
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar
Potatis
400 g
Rädisor
1 förp
Fänkål
1 st
Kapris
1 burk
Ruccola
30 g
Dijonsenap
½ msk
(Svaveldioxid, Senap)
Olivolja
½ msk
Vatten
1 msk
Flytande honung
1 förp
Vitvinsvinäger
½ msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Citron
1 st
Pannoumi
1 förp
(Mjölk, Laktos)
Olivolja
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 484 kcal
  • Fett: 24 g
  • Kolhydrater: 42 g
  • Protein: 24 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Vill du grilla, tänd grillen.
Koka färskpotatis i lättsaltat vatten. Låt ånga av och svalna något. Halvera.
 Blanda dijonsenap, olivolja, vatten, honung, vitvinsvinäger, salt och lite nymald svartpeppar i en skål. 
Skiva rädisor och fänkål. Häll av kapris. Lägg potatis, rädisor, fänkål, kapris och ruccola i en salladsskål. Ringla över dressingen och blanda väl. 
 Dela citronen på mitten. Grilla med snittytan nedåt tills den fått ordentligt med färg. Eller hetta upp lite olivolja i en grill- eller stekpanna och stek citronen. Grilla osten på båda sidor, eller stek ca 1 min per sida.
Servera fransk potatissallad med grillad pannoumi och citron.
Smaklig måltid!