Sommar
Varmrökt lax med ljummen äppelsallad och senapskräm
4.24 (286)
Under 20 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk·
- Svaveldioxid·
- Senap·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- svartpeppar
- vitvinsvinäger
- olivolja
Matyoghurt
1 dl
Dijonsenap
1 msk
Flytande honung
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Matvete
125 g
Dill
20 g
Rött äpple
2 st
Gurka
½ st
Bananschalottenlök
1 st
Vitvinsvinäger
1 msk
Olivolja
½ msk
Flytande honung
2 tsk
Salt
Svartpeppar
Varmrökt lax
200 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 640 kcal
- Fett: 26 g
- Kolhydrater: 71 g
- Protein: 32 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka matvete enligt anvisning på förpackningen.
Blanda matyoghurt, dijonsenap, honung, salt och lite nymald svartpeppar i en skål.
Finhacka dill. Tärna äpple och gurka. Skiva bananschalottenlök. Lägg allt i en rymlig salladsskål. Blanda med vitvinsvinäger, olivolja och honung.
Häll av matvetet och spola hastigt i kallt vatten. Blanda ner i skålen med äppelsallad. Smaka av med salt och rikligt med nymald svartpeppar.
Bryt varmrökt lax i bitar och servera med ljummen äppelsallad och senapskräm.
Smaklig måltid!