Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Cashewnötscurry med röda linser, kokosmjölk och rostad blomkål
4.03 (918)
Under 30 min
17 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Vete·
- Cashewnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- sambal oelek
- vatten
Blomkål
½ st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Bulgur
125 g
Cashewnötter
20 g
Gul lök
½ st
Cashewnötter
20 g
Vitlök
2 klyfta
Tomatpuré
½ förp
Sambal oelek
½ tsk
Spiskummin
1 förp
Curry
1 tsk
Malen ingefära
1 tsk
Malen koriander
¾ tsk
Salt
2 krm
Röda linser
½ förp
Gul lök
½ st
Olivolja
Vatten
3 dl
Coconut cream
1 förp
Grönsaksbuljong
¾ påse
Babyspenat
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 538 kcal
- Fett: 24 g
- Kolhydrater: 59 g
- Protein: 21 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skär blomkål i små buketter. Lägg i en ugnsform och blanda med lite olivolja, pressad vitlök och salt. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Finhacka gul lök och lägg i en mixerbunke tillsammans med cashewnötter, pressad vitlök, tomatpuré, sambal oelek, spiskummin, curry, malen ingefära, malen koriander och salt. Mixa till en smet med stavmixer.
Häll av och skölj röda linser. Klyfta gul lök. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och fräs löken ca 1/2 min. Tillsätt curry paste och fräs allt ytterligare ca 1 min. Blanda ner vatten, coconut cream och grönsaksbuljong. Låt sjuda ca 8 min. Blanda ner avhällda röda linser, låt sjuda ca 2 min. Smaka av med lite salt.
Vänd ner spenat och den rostade blomkålen i lins- och cashewnötscurryn. Toppa med cashewnötter och servera med bulgur.
Smaklig måltid!