Sommar
Utan gluten
Vegetariskt
Latinamerikansk nachobowl med refried beans och ärtomole
3.69 (127)
Under 20 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- vatten
- salt
Basmatiris
135 g
Tortillachip
½ påse
Svarta bönor
1 förp
Olja
1 msk
Tomatsalsa
1 förp
Vatten
½ dl
Chili flakes
2 krm
Salt
Strimlad rödkål
150 g
Koriander
10 g
Lime
½ st
Olja
Salt
Gröna ärtor
1 förp
Matyoghurt
1 dl
Koriander
10 g
Lime
½ st
Spiskummin
½ förp
Salt
2 krm
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 710 kcal
- Fett: 20 g
- Kolhydrater: 111 g
- Protein: 22 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Häll av och skölj svarta bönor. Hetta upp neutral olja i en kastrull och häll i bönor, tomatsalsa och vatten. Låt puttra tills servering. Smaka av med chili flakes (efter egen smak) och lite salt.
Lägg strimlad rödkål i en bunke. Blanda med koriander, pressad limesaft, lite neuteal olja och salt.
Lägg gröna ärter, matyoghurt, koriander, pressad limesaft, spiskummin och salt i en mixerbunke. Mixa ihop med stavmixer.
Fyll två djupa tallrikar med basmatiris. Fördela refried beans, koriandersallad, ärtomole och tortillachips ovanpå.
Smaklig måltid!