Latinamerikansk nachobowl med refried beans och ärtomole

Sommar

Utan gluten
Vegetariskt

Latinamerikansk nachobowl med refried beans och ärtomole

3.69 (127)
Under 20 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • vatten
  • salt
Basmatiris
135 g
Tortillachip
½ påse
Svarta bönor
1 förp
Olja
1 msk
Tomatsalsa
1 förp
Vatten
½ dl
Chili flakes
2 krm
Salt
Strimlad rödkål
150 g
Koriander
10 g
Lime
½ st
Olja
Salt
Gröna ärtor
1 förp
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Koriander
10 g
Lime
½ st
Spiskummin
½ förp
Salt
2 krm
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 710 kcal
  • Fett: 20 g
  • Kolhydrater: 111 g
  • Protein: 22 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
 Häll av och skölj svarta bönor. Hetta upp neutral olja i en kastrull och häll i bönor, tomatsalsa och vatten. Låt puttra tills servering. Smaka av med chili flakes (efter egen smak) och lite salt.
Lägg strimlad rödkål i en bunke. Blanda med koriander, pressad limesaft, lite neuteal olja och salt.
Lägg gröna ärter, matyoghurt, koriander, pressad limesaft, spiskummin och salt i en mixerbunke. Mixa ihop med stavmixer.
Fyll två djupa tallrikar med basmatiris. Fördela refried beans, koriandersallad, ärtomole och tortillachips ovanpå.
Smaklig måltid!