Fläskkotlett med grillad gemsallad och Café de Paris-sås

Sommar

0,9 kg CO2e
Utan gluten

Fläskkotlett med grillad gemsallad och Café de Paris-sås

4.01 (191)
Under 35 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • rödvinsvinäger
  • svartpeppar
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Matyoghurt
1 ½ dl
(Mjölk, Laktos)
Torkad dragon
1 tsk
Rosmarin/timjan mix
⅓ förp
Curry
1 tsk
Rödvinsvinäger
½ tsk
Olivolja
1 tsk
Tomatpuré
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Tomat
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Oregano
20 g
Gemsallad
1 förp
Rödvinsvinäger
1 msk
Olivolja
2 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Fläskkotlett
300 g
Salt
Svartpeppar
Olivolja
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 536 kcal
  • Fett: 23 g
  • Kolhydrater: 44 g
  • Protein: 38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Vill du grilla? Tänk på att tända grillen i god tid innan du börjar med maten.

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Skär potatis i pommes frites-stora strimlor. Lägg potatisstrimlorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja och salt. Tillaga högt upp i ugnen ca 20 min, tills de har fått fin färg.
 Lägg matyoghurt i en skål och blanda ner torkad dragon, torkad rosmarin/timjan, curry, rödvinsvinäger, olivolja, tomatpuré, pressad vitlök, salt och nymald svartpeppar.
Tärna tomat smått. Finhacka bananschalottenlök. Lägg i en skål och blanda ner rödvinsvinäger, olivolja, salt och nymald svartpeppar.
 Skär fläskkotlett i 2 jämntjocka skivor. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Pensla in köttet med lite olivolja. Stek köttet i en grill- eller stekpanna ca 3 min per sida, tills det är helt genomstekt. Se tips!
Plocka oreganobladen från stjälkarna. Halvera gemsallad. Stek gemsalladen ca 1 min på snittsidan i den använda stekpannan. Lägg upp salladen på ett fat och toppa med tomatdressingen och de färska oreganobladen.
Servera fläskkotlett med grillad gemsallad, Café de Paris-sås och pommes frites.
Smaklig måltid!