Sommar
Laktosfri
Vegetariskt
Thailändsk nudelwok med chilistekt ägg, pak choy, böngroddar, koriander och jordnötter
4.14 (477)
Under 40 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Jordnötter·
- Sojabönor·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- vatten
- salt
Morot
1 st
Vitlök
1 klyfta
Pak choy
1 st
Olja
Böngroddar
½ förp
Soja- och ingefärssås
1 förp
Sweet chilisås
1 förp
Grönsaksbuljong
½ påse
Vatten
2 msk
Ägg
2 st
Chili flakes
1-2 krm
Salt
Äggnudlar, (125 g)
1 förp
Koriander
20 g
Hackade jordnötter
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 628 kcal
- Fett: 21 g
- Kolhydrater: 81 g
- Protein: 30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola kallt.
Skala och strimla morot. Finhacka vitlök. Skär pak choy i grova bitar.
Blanda soja- och ingefärssås, sweet chilisås, grönsaksbuljong och vatten i en skål.
Hetta upp lite neutral olja och chili flakes i en rymlig stekpanna. Stek äggen på medelvärme ca 3 min, tills äggvitan stelnat. Krydda med lite salt.
Hetta upp lite neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna. Woka morot, pak choy och vitlök ca 3 min. Tillsätt de kokta nudlarna och woksåsen. Låt allt bli varmt, ca 2 min. Smaka av med lite salt. Ta från värmen och rör ner böngrodddar.
Servera thailändsk nudelwok med chilistekt ägg. Toppa med koriander och hackade jordnötter.
Smaklig måltid!