Thailändsk nudelwok med chilistekt ägg, pak choy, böngroddar, koriander och jordnötter

Sommar

Laktosfri
Vegetariskt

Thailändsk nudelwok med chilistekt ägg, pak choy, böngroddar, koriander och jordnötter

4.14 (477)
Under 40 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Jordnötter
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • vatten
  • salt
Morot
1 st
Vitlök
1 klyfta
Pak choy
1 st
Olja
Böngroddar
½ förp
Soja- och ingefärssås
1 förp
(Sojabönor, Vete)
Sweet chilisås
1 förp
Grönsaksbuljong
½ påse
Vatten
2 msk
Ägg
2 st
(Ägg)
Chili flakes
1-2 krm
Salt
Äggnudlar, (125 g)
1 förp
(Ägg, Vete)
Koriander
20 g
Hackade jordnötter
1 förp
(Jordnötter)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 628 kcal
  • Fett: 21 g
  • Kolhydrater: 81 g
  • Protein: 30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola kallt. 
Skala och strimla morot. Finhacka vitlök. Skär pak choy i grova bitar.
Blanda soja- och ingefärssås, sweet chilisås, grönsaksbuljong och vatten i en skål.
Hetta upp lite neutral olja och chili flakes i en rymlig stekpanna. Stek äggen på medelvärme ca 3 min, tills äggvitan stelnat. Krydda med lite salt. 
Hetta upp lite neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna. Woka morot, pak choy och vitlök ca 3 min. Tillsätt de kokta nudlarna och woksåsen. Låt allt bli varmt, ca 2 min. Smaka av med lite salt. Ta från värmen och rör ner böngrodddar.
Servera thailändsk nudelwok med chilistekt ägg. Toppa med koriander och hackade jordnötter. 
Smaklig måltid!