Pork ramen - Nudelsoppa med chilistekt fläskfärs, löskokt ägg och koriander

Sommar

Laktosfri

Pork ramen - Nudelsoppa med chilistekt fläskfärs, löskokt ägg och koriander

4.1 (183)
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Vatten
  • vitvinsvinäger
  • olja
  • salt
  • ägg
Ingefära
1 bit
Vatten
7 ½ dl
Japansk sojasås
1 påse
(Sojabönor)
Kycklingbuljong
1 påse
Champinjoner
125 g
Pak choy
1 st
Sesamolja
(Sesamfrön)
Vitvinsvinäger
½ msk
Olja
Fläskfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Chili flakes
½ tsk
Salt
½ tsk
Ägg
1 st
(Ägg)
Äggnudlar
1 förp
(Ägg, Vete)
Koriander
20 g
Chili flakes
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 483 kcal
  • Fett: 20 g
  • Kolhydrater: 54 g
  • Protein: 23 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull till nudlarna i steg 6. Koka även upp en liten kastrull med vatten till äggen i punkt 3.
 Skala och skiva ingefära. Lägg i en rymlig kastrull och tillsätt vatten, japansk soja och kycklingbuljong. Koka upp och låt sedan sjuda på låg värme till servering.
 Lägg ner ägg i den lilla kastrullen med kokande vatten, låt koka 7 min. Häll av och spola i kallt vatten. Skala äggen. 
 Kvarta champinjoner. Skär pak choy i mindre bitar. 
 Hetta upp neutral olja i en stekpanna eller wok. Fräs fläskfärs, pressad vitlök, chili flakes och salt ca 8 min, tills den fått fin färg och är frasig.
Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen.
 Tillsätt champinjoner och pak choy till buljongen, låt sjuda ca 1 min. Dra från värmen och smaka av med sesamolja och vitvinsvinäger.
Halvera äggen. Lägg upp kokta nudlar i fyra djupa skålar. Häll buljong med grönsaker över nudlarna. Toppa med fläskfärs, ägg och koriander. Servera direkt.
Smaklig måltid!