Sommar
Laktosfri
Pork ramen - Nudelsoppa med chilistekt fläskfärs, löskokt ägg och koriander
4.1 (183)
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Vatten
- vitvinsvinäger
- olja
- salt
- ägg
Ingefära
1 bit
Vatten
7 ½ dl
Japansk sojasås
1 påse
Kycklingbuljong
1 påse
Champinjoner
125 g
Pak choy
1 st
Sesamolja
Vitvinsvinäger
½ msk
Olja
Fläskfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Chili flakes
½ tsk
Salt
½ tsk
Ägg
1 st
Äggnudlar
1 förp
Koriander
20 g
Chili flakes
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 483 kcal
- Fett: 20 g
- Kolhydrater: 54 g
- Protein: 23 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull till nudlarna i steg 6. Koka även upp en liten kastrull med vatten till äggen i punkt 3.
Skala och skiva ingefära. Lägg i en rymlig kastrull och tillsätt vatten, japansk soja och kycklingbuljong. Koka upp och låt sedan sjuda på låg värme till servering.
Lägg ner ägg i den lilla kastrullen med kokande vatten, låt koka 7 min. Häll av och spola i kallt vatten. Skala äggen.
Kvarta champinjoner. Skär pak choy i mindre bitar.
Hetta upp neutral olja i en stekpanna eller wok. Fräs fläskfärs, pressad vitlök, chili flakes och salt ca 8 min, tills den fått fin färg och är frasig.
Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen.
Tillsätt champinjoner och pak choy till buljongen, låt sjuda ca 1 min. Dra från värmen och smaka av med sesamolja och vitvinsvinäger.
Halvera äggen. Lägg upp kokta nudlar i fyra djupa skålar. Häll buljong med grönsaker över nudlarna. Toppa med fläskfärs, ägg och koriander. Servera direkt.
Smaklig måltid!