Massaman kikärtscurry med basmatiris och rostad blomkål

ViktVäktarna

Utan gluten
Vegetariskt
12
Points®värde per portion

Massaman kikärtscurry med basmatiris och rostad blomkål

3.49 (84)
Under 35 min
13 Ingredienser

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
  • socker
Blomkål
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olja
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Kikärtor
½ förp
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Grön paprika
1 st
Tomat
1 st
Olja
2 tsk
Massaman curry
½ förp
Vatten
1½ dl
Milda mat 4%
1¼ dl
(Mjölk, Laktos)
Coconut cream
½ förp
Socker
1½ krm
Majsstärkelse
½ msk
Lime
1 st
Salt
2 krm
Svartpeppar
Basmatiris
1 dl
Koriander
20 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Dela blomkål i buketter. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med neutral olja, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 15 min, tills de har fått fin färg. 
 Häll av och skölj kikärtor. Skiva gul lök. Skär grön paprika och tomat i mindre bitar.
Hetta upp neutral olja i en rymlig stekgryta. Fräs kikärtor, lök, pressad vitlök, paprika och massaman curry (efter egen smak) ca 1 min. Tillsätt vatten, milda mat, coconut cream och socker, koka upp och sjud ca 10 min. 
Blanda majsstärkelse i lika delar vatten. Rör ner i curryn och låt koka upp. Blanda ner tomat. Smaka av med pressad limesaft, salt och lite nymald svartpeppar. 
Servera massaman kikärtscurry med rostad blomkål. Toppa med koriander.
Smaklig måltid!