Massaman kikärtscurry med basmatiris och rostad blomkål
25-35
Utan gluten
Vegetariskt
12
Points®värde per portion

Massaman kikärtscurry med basmatiris och rostad blomkål

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • neutral olja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
  • socker

Rostad blomkål

Blomkål
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Neutral olja
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar

Massaman kikärtscurry

Kikärtor
½ förp
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Grön paprika
1 st
Tomat
1 st
Neutral olja
2 tsk
Massaman curry
½ förp
Vatten
1½ dl
Milda mat 4% (Mjölk, Laktos)
1¼ dl
Coconut cream
½ förp
Socker
1½ krm
Majsstärkelse
½ msk
Lime
1 st
Salt
2 krm
Svartpeppar

Till servering

Basmatiris
1 dl
Koriander
20 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Till servering: Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
  3. Rostad blomkål: Dela blomkål i buketter. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med neutral olja, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 15 min, tills de har fått fin färg. 
  4. Massaman kikärtscurry: Häll av och skölj kikärtor. Skiva gul lök. Skär grön paprika och tomat i mindre bitar.
  5. Hetta upp neutral olja i en rymlig stekgryta. Fräs kikärtor, lök, pressad vitlök, paprika och massaman curry (efter egen smak) ca 1 min. Tillsätt vatten, milda mat, coconut cream och socker, koka upp och sjud ca 10 min. 
  6. Blanda majsstärkelse i lika delar vatten. Rör ner i curryn och låt koka upp. Blanda ner tomat. Smaka av med pressad limesaft, salt och lite nymald svartpeppar. 
  7. Servera massaman kikärtscurry med rostad blomkål. Toppa med koriander.