Grön casareccepasta med kyckling och parmesan

Grön casareccepasta med kyckling och parmesan

3.63 (152)
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Smör
  • vetemjöl
  • salt
  • svartpeppar
Casarecce
200 g
(Vete)
Broccoli
1 st
Gul lök
1 st
Parmesanost
1 bit
(Mjölk)
Smör
1 msk
(Mjölk)
Vetemjöl
2 tsk
(Vete)
Kycklingbuljong
½ påse
Mjölk
1 ½ dl
(Mjölk, Laktos)
Gröna ärtor
½ förp
Salt
Svartpeppar
Kycklinginnerfilé
280 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Smör
1 msk
(Mjölk)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 771 kcal
  • Fett: 20 g
  • Kolhydrater: 87 g
  • Protein: 60 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka casarecce enligt anvisning på förpackningen.
Grovhacka broccoli. Koka broccoli med pastan ca 3 min mot slutet av koktiden.
Finhacka gul lök. Finriv parmesanost. Smält smör i en kastrull och stek lök ca 3 min. Pudra över vetemjöl och vispa ner kycklingbuljong och mjölk, lite i taget. Koka upp och låt sjuda ca 3 min. Rör ner ärtor och hälften av parmesanen, spara resten till servering. Mixa ihop med stavmixer. Smaka av med salt och lite nymald svartpeppar.
Krydda kycklinginnerfilé med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp smör i en rymlig stekpanna och stek kycklingen på medelvärme ca 6 min runtom, tills kycklingen är helt genomstekt.
Blanda pasta och broccoli med ärt- och parmesansås. Servera med nystekt kyckling och riven parmesan.
Smaklig måltid!