Stekt torsk med sojasmör, pak choy och sesamfrön
20-30
Laktosfri
Utan gluten

Stekt torsk med sojasmör, pak choy och sesamfrön

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • fisk,
  • sojabönor,
  • sesamfrön

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • salt
  • smör

Pak choy

Pak choy
1 st
Rödlök
1 st
Neutral olja
1 tsk
Salt

Brynt sojasmör

Smör (Mjölk)
25 g
Japansk sojasås (Sojabönor)
⅓ påse

Stekt torsk

Torskfilé (Fisk)
300 g
Smör (Mjölk)
1 tsk
Salt
½ tsk

Till servering

Jasminris
135 g
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 547 kcal
  • Fett 18 g
  • Kolhydrater 60 g
  • Protein 36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Rosta gärna sesamfröna i en torr och het stekpanna!

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Förberedelser: Skär pak choy i mindre bitar. Klyfta rödlök. Skär torskfilé i portionsbitar och krydda med salt. 
  3. Pak choy: Hetta upp neutral olja i en stekpannan. Fräs pak choy och rödlök på hög värme ca 2 min. Krydda med lite salt. Lägg över på ett fat och spara stekpannan. 
  4. Sojasmör: Smält smör i en liten kastrull. Vispa ner japansk soja.
  5. Stekt torsk: Hetta upp smör i den använda stekpannan. Stek fisken ca 3 min per sida, tills den är klar. 
  6. Servera stekt torsk med sojasmör, pak choy och nykokt jasminris. Toppa med sesamfrön.