Torsk med fänkålssallad och kall citronsås

ViktVäktarna

Utan gluten
8
Points®värde per portion

Torsk med fänkålssallad och kall citronsås

Nytt recept
Under 30 min
8 Ingredienser

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flytande margarin
  • salt
  • svartpeppar
Citron, (citronskal)
½ st
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Salt
½ krm
Svartpeppar
Gräslök
10 g
Fänkål
½ st
Citron, (citronsaft)
½ st
Salt
½ krm
Torskfilé
300 g
(Fisk)
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Flytande margarin
1 tsk
Potatis
400 g
Gröna ärtor
1 förp
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Använd gärna mandolin, om du har.

Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Lägg gröna ärtor i ett durkslag och låt koka/ånga med potatisen de sista 2 minuterna. 
Skölj citron i ljummet vatten. Finriv skalet och lägg i en skål. Blanda ner matyoghurt, salt och lite nymald svartpeppar.
 Skär gräslök fint. Skiva fänkål tunt (se tips!) och lägg i en skål. Blanda ner gräslök, pressad citronsaft och salt. 
Dela torskfilé i portionsbitar. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp flytande margarin i en rymlig stekpanna. Stek torsken ca 3 min per sida, eller tills den är klar. 
Servera stekt torsk med fänkålssallad, citronsås, ärtor och kokt potatis. 
Smaklig måltid!