Torsk med fänkålssallad och kall citronsås
Nytt recept
Under 30 min
8 Ingredienser
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flytande margarin
- salt
- svartpeppar
Citron, (citronskal)
½ st
Matyoghurt
1 dl
Salt
½ krm
Svartpeppar
Gräslök
10 g
Fänkål
½ st
Citron, (citronsaft)
½ st
Salt
½ krm
Torskfilé
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Flytande margarin
1 tsk
Potatis
400 g
Gröna ärtor
1 förp
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Använd gärna mandolin, om du har.
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Lägg gröna ärtor i ett durkslag och låt koka/ånga med potatisen de sista 2 minuterna.
Skölj citron i ljummet vatten. Finriv skalet och lägg i en skål. Blanda ner matyoghurt, salt och lite nymald svartpeppar.
Skär gräslök fint. Skiva fänkål tunt (se tips!) och lägg i en skål. Blanda ner gräslök, pressad citronsaft och salt.
Dela torskfilé i portionsbitar. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp flytande margarin i en rymlig stekpanna. Stek torsken ca 3 min per sida, eller tills den är klar.
Servera stekt torsk med fänkålssallad, citronsås, ärtor och kokt potatis.
Smaklig måltid!