Chicken Kerala med färsk ingefära, kokosmjölk och koriander
20-30
Utan gluten

Chicken Kerala med färsk ingefära, kokosmjölk och koriander

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • neutral olja
  • socker
  • vatten
  • svartpeppar

Yoghurtmarinerad kyckling

Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
½ dl
Garam masala
1 förp
Salt
1 krm
Kycklingfilé
300 g

Gurk- och koriandersalsa

Gurka
1 st
Rödlök
1 st
Koriander
20 g
Lime
1 st
Salt
1 ½ krm
Grön chili
1 st

Chicken Kerala

Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Ingefära
1 bit
Neutral olja
Curry
1 förp
Socker
½ tsk
Vatten
½ dl
Coconut cream
1 förp
Kycklingbuljong
½ påse
Svartpeppar
Majsstärkelse
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
½ dl

Till servering

Basmatiris
135 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 716 kcal
  • Fett 20 g
  • Kolhydrater 86 g
  • Protein 47 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Färsk chili kan variera i hetta - smaka gärna på chilin innan den blandas ner i salsan.

  1. Yoghurtmarinerad kyckling: Blanda matyoghurt, garam masala och salt i en bunke. Skär kycklingen i mindre bitar och blanda ner i yoghurtmarinaden. Låt marinera minst 10 min (gärna längre).
  2. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
  3. Gurk- och koriandersalsa: Skala och tärna gurka. Finhacka rödlök och grön chili. Grovhacka koriander. Lägg allt i en skål. Tvätta lime i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet. Blanda gurksalsan med rivet limeskal, salt och pressad saft från halva limen.
  4. Förberedelser till chicken Kerala: Finhacka gul lök, vitlök och ingefära (ca 2 msk).
  5. Chicken Kerala: Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna eller stekgryta. Stek den yoghurtmarinerade kycklingen (inkl. marinad), lök, vitlök och ingefära ca 2 min. Krydda med curry och socker. Blanda ner vatten, coconut cream och kycklingbuljong. Låt sjuda ca 7 min, tills kycklingen är helt genomstekt. Smaka av med salt och svartpeppar. 
  6. Blanda ut majsstärkelse med lika mängd kallt vatten. Red av grytan med majsstärkelseblandningen till önskad konsistens. Blanda ner matyoghurt i grytan.
  7. Servera Chicken Kerala med basmatiris och gurk- och koriandersalsa.