Färdiga kycklingjärpar med kokt potatis, gräddsås och lingon
20-30

Färdiga kycklingjärpar med kokt potatis, gräddsås och lingon

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • sojabönor,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • smör
  • vetemjöl
  • vatten
  • socker
  • svartpeppar

Kokt potatis

Potatis
400 g

Kycklingjärpar i gräddsås

Smör (Mjölk)
½ msk
Vetemjöl (Vete)
2 tsk
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vatten
1 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
1 tsk
Socker
1 krm
Svartpeppar
Kycklingjärpar
300 g

Till servering

Rårörda lingon
1 förp
Saltgurka
½ förp
Gröna ärtor
1 förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 846 kcal
  • Fett 45 g
  • Kolhydrater 79 g
  • Protein 32 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Värm gärna ärtorna med potatisen den sista minuten av koktiden!

  1. Kokt potatis: Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Kycklingjärpar i gräddsås: Hetta upp smör i en stekpanna. Pudra över vetemjöl och vispa ner vispgrädde, lite i taget. Tillsätt vatten, kycklingbuljong, kinesisk soja, socker och lite nymald svartpeppar. Låt koka ihop. Lägg ner kycklingjärpar i såsen och låt allt bli varmt, ca 5 min. Späd eventuellt med mer vatten.
  3. Servera kycklingjärpar i gräddsås med kokt potatis, rårörda lingon, saltgurka och gröna ärtor.