Stekt fläskkotlett med gurksalsa, vitlökssås och persilja
30-40
Utan gluten
11
Points®värde per portion

Stekt fläskkotlett med gurksalsa, vitlökssås och persilja

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • flytande margarin
  • svartpeppar

Gurksalsa

Snackgurka
1 st
Rödlök
½ st
Grön chili
½ st
Lime, (limesaft)
1 st
Vitlök
½ klyfta
Olivolja
½ msk
Salt
1 krm

Vitlökssås

Lime, (limeskal)
1 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
½ klyfta
Salt
½ krm

Fläskkotlett

Fläskkotlett
300 g
Flytande margarin
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm

Till servering

Potatis
400 g
Bladpersilja
10 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Tänk på att färsk chili varierar i styrka.

  1. Till servering: Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Gurksalsa: Tärna snackgurka smått. Finhacka rödlök och grön chili. Skölj lime i ljummet vatten och finriv skalet (används i steg 3). Lägg gurka, lök och chili (se tips!) i en skål. Blanda med pressad limesaft, pressad vitlök, olivolja och salt. 
  3. Vitlökssås: Blanda matyoghurt, rivet limeskal, pressad vitlök och salt i en skål. 
  4. Fläskkotlett: Skär bort eventuell fettkant på fläskkotletten. Dela köttet i 2 jämntjocka skivor, krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp flytande margarin i en rymlig stekpanna. Stek köttet ca 3 min per sida, tills köttet är helt genomstekt.
  5. Grovhacka bladpersilja. Servera nystekt fläskkotlett med gurksalsa, vitlökssås och kokt potatis. Toppa med persilja.