ViktVäktarna
Utan gluten
Stekt fläskkotlett med gurksalsa, vitlökssås och persilja
Nytt recept
Under 40 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flytande margarin
- olivolja
- salt
- svartpeppar
Snackgurka
1 st
Rödlök
½ st
Grön chili
½ st
Lime, (limesaft)
1 st
Vitlök
½ klyfta
Olivolja
½ msk
Salt
1 krm
Lime, (limeskal)
1 st
Matyoghurt
1 dl
Vitlök
½ klyfta
Salt
½ krm
Fläskkotlett
300 g
Flytande margarin
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Potatis
400 g
Bladpersilja
10 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 498 kcal
- Fett:
- 20 g
- Kolhydrater:
- 44 g
- Protein:
- 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Tänk på att färsk chili varierar i styrka.
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Tärna snackgurka smått. Finhacka rödlök och grön chili. Skölj lime i ljummet vatten och finriv skalet (används i steg 3). Lägg gurka, lök och chili (se tips!) i en skål. Blanda med pressad limesaft, pressad vitlök, olivolja och salt.
Blanda matyoghurt, rivet limeskal, pressad vitlök och salt i en skål.
Skär bort eventuell fettkant på fläskkotletten. Dela köttet i 2 jämntjocka skivor, krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp flytande margarin i en rymlig stekpanna. Stek köttet ca 3 min per sida, tills köttet är helt genomstekt.
Grovhacka bladpersilja. Servera nystekt fläskkotlett med gurksalsa, vitlökssås och kokt potatis. Toppa med persilja.
Smaklig måltid!