Stekt fläskkotlett med gurksalsa, vitlökssås och persilja
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- flytande margarin
- svartpeppar
Gurksalsa
Snackgurka
1 st
Rödlök
½ st
Grön chili
½ st
Lime, (limesaft)
1 st
Vitlök
½ klyfta
Olivolja
½ msk
Salt
1 krm
Vitlökssås
Lime, (limeskal)
1 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
½ klyfta
Salt
½ krm
Fläskkotlett
Fläskkotlett
300 g
Flytande margarin
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Till servering
Potatis
400 g
Bladpersilja
10 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Tänk på att färsk chili varierar i styrka.
- Till servering: Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
- Gurksalsa: Tärna snackgurka smått. Finhacka rödlök och grön chili. Skölj lime i ljummet vatten och finriv skalet (används i steg 3). Lägg gurka, lök och chili (se tips!) i en skål. Blanda med pressad limesaft, pressad vitlök, olivolja och salt.
- Vitlökssås: Blanda matyoghurt, rivet limeskal, pressad vitlök och salt i en skål.
- Fläskkotlett: Skär bort eventuell fettkant på fläskkotletten. Dela köttet i 2 jämntjocka skivor, krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp flytande margarin i en rymlig stekpanna. Stek köttet ca 3 min per sida, tills köttet är helt genomstekt.
- Grovhacka bladpersilja. Servera nystekt fläskkotlett med gurksalsa, vitlökssås och kokt potatis. Toppa med persilja.