Bulgogibowl med sojastekt nötfärs och syrlig rödkålssallad
20-30
Laktosfri
Utan gluten
14
Points®värde per portion

Bulgogibowl med sojastekt nötfärs och syrlig rödkålssallad

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar

Syrlig rödkålssallad

Rött äpple
½ st
Rödkål
200 g
Olivolja
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 msk
Srirachasås
½ förp
Salt
Svartpeppar

Bowl

Jasminris
1 dl
Morot
1 st
Mixsallad
30 g
Japansk sojasås (Sojabönor)
1 msk

Bulgogifärs

Rött äpple
½ st
Rödlök
½ st
Vitlök
1 klyfta
Japansk sojasås (Sojabönor)
1 msk
Malen ingefära
½ tsk
Olivolja
½ tsk
Nötfärs
250 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Syrlig rödkålssallad: Grovriv rött äpple och strimla rödkål. Lägg i en salladsskål och blanda med olivolja, vitvinsvinäger och srirachasås. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  3. Grovriv morot. Häll upp japansk soja i en liten skål. 
  4. Bulgogifärs: Dela rött äpple och rödlök i mindre bitar. Lägg i en mixerbunke och tillsätt pressad vitlök, japansk soja och malen ingefära. Mixa till en slät marinad med en stavmixer.
  5. Hetta upp olivolja i en stekpanna och bryn nötfärs ca 3 min. Häll på marinaden och stek ytterligare ca 2 min, tills det mesta av marinaden kokat in och färsen är helt genomstekt.
  6. Fördela nykokt jasminris, bulgogifärs, syrlig rödkålssallad, morötter och mixsallad i två djupa tallrikar. Servera med japansk soja.