Cashew chicken med jasminris
20-30
Laktosfri
Utan gluten

Cashew chicken med jasminris

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • cashewnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vatten
  • balsamvinäger
  • socker
  • neutral olja
  • salt

Woksås

Ingefära
½ bit
Japansk sojasås (Sojabönor)
2 msk
Majsstärkelse
1 tsk
Vatten
1 dl
Balsamvinäger
2 msk
Socker
1 msk
Chili flakes
1 krm
Vitlök
2 klyfta

Cashew chicken

Broccoli
1 st
Gul paprika
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Cashewnötter (Cashewnötter)
40 g
Kycklinglårfilé
300 g
Neutral olja
Salt

Till servering

Jasminris
135 g
Chili flakes
Näringsvärde per portion
  • Energi 710 kcal
  • Fett 21 g
  • Kolhydrater 84 g
  • Protein 46 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Woksås: Skala och finriv ingefära (ca 1 msk). Häll japansk soja i en skål och tillsätt majsstärkelse. Rör tills majsstärkelsen löst sig. Blanda ner vatten, balsamvinäger, socker, ingefära, chili flakes och pressad vitlök.
  3. Cashew chicken: Skär broccoli i buketter och skiva stammen tunt. Tärna gul paprika och skiva bananschalottenlök. Hacka cashewnötter. Skär kycklinglårfilé i mindre bitar. Putsa inte bort något fett, det smälter i pannan och ger god smak.
  4. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna eller wok och stek kycklingen 4-5 min på hög värme. Lägg över på en tallrik och ställ tillbaka pannan på värmen. Hetta upp lite mer olja och stek grönsakerna 1-2 min. Tillsätt kycklingen och woksåsen. Koka 2-3 min, tills kycklingen är helt genomstekt. Smaka av med lite salt.
  5. Strö cashewnötter över woken och servera med jasminris och lite extra chili flakes.