Mezze maniche i krämig paprikasås med fetaost, oliver och pinjenötstopping
20-30
Vegetariskt

Mezze maniche i krämig paprikasås med fetaost, oliver och pinjenötstopping

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • vatten

Paprikasås

Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Timjan
10 g
Röd chili
1 st
Röd paprika
1 st
Olivolja
Tomatpuré
1 förp
Vatten
1 ½ dl
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Grönsaksbuljong
½ påse

Pasta

Mezze maniche rigate (Vete)
200 g

Oliv- och pinjenötstopping

Pinjenötter
20 g
Rödlök
1 st
Timjan
10 g
Snackoliver
1 förp
Fetaost (Mjölk)
50 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 736 kcal
  • Fett 32 g
  • Kolhydrater 89 g
  • Protein 24 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

För en mildare sås, ta bort frön och fröfäste från den färska chilin!

  1. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
  2. Paprikasås: Finhacka gul lök, vitlök, timjan och röd chili (se tips). Skär röd paprika i mindre bitar. Hetta upp olivolja i en kastrull. Fräs paprika, lök, vitlök och chili ca 2 min. Tillsätt tomatpuré, vatten, vispgrädde, grönsaksbuljong och färsk timjan. Låt sjuda ca 10-12 min, tills paprikan känns mjuk. Mixa såsen slät med stavmixer. Smaka av med salt.
  3. Koka mezze maniche enligt anvisning på förpackningen.
  4. Oliv- och pinjenötstopping: Rosta pinjenötter i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg över i en skål. Finhacka rödlök och färsk timjan. Grovhacka snacksoliver och smula fetaost. Blanda ner allt i skålen med pinjenötter.
  5. Häll av pastan och blanda med paprikasåsen. Servera toppad med oliv- och pinjenötstopping.