Kebabspett med citron- och vitlökssmör, dirty fries och bladpersilja
30-40

Kebabspett med citron- och vitlökssmör, dirty fries och bladpersilja

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • smör, rumstempererat
  • mjölk
  • grillspett

Dirty fries

Bakpotatis
2 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Three spices
¼ påse
Salt
Bladpersilja
10 g
Röd chili
1 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
½ dl

Citron- och vitlökssmör

Citron, zest
1 st
Smör, rumstempererat (Mjölk)
20 g
Vitlök
½ klyfta
Salt

Kebabspett

Bladpersilja
10 g
Ströbröd (Vete)
¼ dl
Mjölk (Mjölk)
½ dl
Three spices
½ påse
Salt
½ tsk
Vitlök
½ klyfta
Tomatpuré
1 msk
Nötfärs
250 g
Grillspett
4 st

Till servering

Isbergssallad
1 st
Rödlök
1 st
Näringsvärde per portion
  • Energi 777 kcal
  • Fett 28 g
  • Kolhydrater 92 g
  • Protein 38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

För en mildare chili - plocka bort frö och fröfäste från chilin!

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Dirty fries: Skär bakpotatis i pommes frites-stora strimlor. Lägg potatisstrimlorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper, blanda med lite olivolja, three spices och salt. Tillaga högt upp i ugnen ca 25 min. Rör om då och då. Finhacka persilja. Skär röd chili i tunna skivor (se tips). Vid servering: Ringla yoghurt över pommes fritesen och strö över persilja och röd chili. 
  3. Citron- och vitlökssmör: Tvätta citron i ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet på citronen och lägg i en liten skål. Tillsätt smör och pressad vitlök. Mosa ihop allt med en gaffel. Smaka av med lite salt.
  4. Kebabspett: Finhacka bladpersilja och lägg i en rymlig bunke. Tillsätt ströbröd, mjölk, three spices, salt, tomatpuré, pressad vitlök och nötfärs till bunken. Blanda ihop ordentligt och forma sedan till 4 järpar. Om ni vill, trä upp järparna på grillspett.
  5. Hetta upp en grillpanna eller stekpanna. Halvera den använda citronen. Stek eller grilla järparna ca 2 min per sida, lägg över i en ugnsform och tillaga klart i nedre delen av ugnen ca 10 min, tills järparna är helt genomstekta. Grilla eller stek citronhalvorna på snittytan tills de fått fin färg.
  6. Till servering: Skär rödlök i så tunna skivor som möjligt. Bryt isbergssallad i grova bitar.
  7. Pressa grillad citron över kebabspetten. Servera med citron- och vitlökssmör, dirty fries och grönsaker.