Chicken Tikka Masala med basmatiris och gurksallad

Chicken Tikka Masala med basmatiris och gurksallad

3.82 (120)
Under 25 min
8 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Basmatiris
  • flytande honung
  • kycklingbuljong
  • mjölk
  • olivolja
  • salt
  • tomatpuré
  • vetemjöl
  • vitlök
  • vitvinsvinäger
Gul lök
1 st
Grön paprika
1 st
Kycklingfilé
600 g
Olivolja
1 msk
Tandoori masalakrydda
2 msk
Vitlök
3 klyfta
Mjölk
3 dl
Vispgrädde
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Tomatpuré
1 msk
Flytande honung
3 tsk
Kycklingbuljong
1 tärning
Vetemjöl
2 tsk
(Vete)
Vitvinsvinäger
1 tsk
Gurka
1 st
Mynta
1/2 förp
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
2 krm
Lime
1 st
Näringsinnehåll per portion
Energi:
306 kcal
Fett:
12 g
Kolhydrater:
9 g
Protein:
39 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Klyfta gul lök och paprika. Dela varje kycklingfilé i 3 delar. Hetta upp olivolja i en stekgryta och bryn kycklingen och grönsakerna 2-3 min. Blanda ner 2 msk tandoori masalakrydda och pressad vitlök. Fräs ytterligare 1-2 min.
Pudra över vetemjölet. Tillsätt vitvinsvinägern. Blanda ner mjölk, grädde, tomatpuré, honung och kycklingbuljong. Sjud under lock 5-6 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Skölj limen i ljummet vatten. Tärna gurkan och grovhacka myntan. Lägg i en skål och blanda med finrivet limeskal, vitvinsvinäger och lite salt.
Klyfta den använda limen. Servera Chicken Tikka Masala med nykokt basmatiris, gurksallad och limeklyfta.
Smaklig måltid!