Chicken Tikka Masala med basmatiris och gurksallad
3.82 (120)
Under 25 min
8 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Basmatiris
- flytande honung
- kycklingbuljong
- mjölk
- olivolja
- salt
- tomatpuré
- vetemjöl
- vitlök
- vitvinsvinäger
Gul lök
1 st
Grön paprika
1 st
Kycklingfilé
600 g
Olivolja
1 msk
Tandoori masalakrydda
2 msk
Vitlök
3 klyfta
Mjölk
3 dl
Vispgrädde
1 dl
Tomatpuré
1 msk
Flytande honung
3 tsk
Kycklingbuljong
1 tärning
Vetemjöl
2 tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Gurka
1 st
Mynta
1/2 förp
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
2 krm
Lime
1 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 306 kcal
- Fett:
- 12 g
- Kolhydrater:
- 9 g
- Protein:
- 39 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Klyfta gul lök och paprika. Dela varje kycklingfilé i 3 delar. Hetta upp olivolja i en stekgryta och bryn kycklingen och grönsakerna 2-3 min. Blanda ner 2 msk tandoori masalakrydda och pressad vitlök. Fräs ytterligare 1-2 min.
Pudra över vetemjölet. Tillsätt vitvinsvinägern. Blanda ner mjölk, grädde, tomatpuré, honung och kycklingbuljong. Sjud under lock 5-6 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Skölj limen i ljummet vatten. Tärna gurkan och grovhacka myntan. Lägg i en skål och blanda med finrivet limeskal, vitvinsvinäger och lite salt.
Klyfta den använda limen. Servera Chicken Tikka Masala med nykokt basmatiris, gurksallad och limeklyfta.
Smaklig måltid!