Kalkonfärsbiffar med vitlökssås och bulgur
20-30

Kalkonfärsbiffar med vitlökssås och bulgur

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja
  • vitvinsvinäger

Kalkonfärsbiffar

Kalkonfärs
300 g
Torkad oregano
½ förp
Salt
½ tsk
Chili flakes
1 krm
Vitlök
1 klyfta
Svartpeppar
Olivolja

Vitlökssås

Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
½-1 klyfta
Salt
Svartpeppar

Sallad

Cocktailtomater
250 g
Mixsallad
30 g
Olivolja
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
Svartpeppar

Tillbehör

Bulgur (Vete)
125 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 553 kcal
  • Fett 27 g
  • Kolhydrater 39 g
  • Protein 38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  3. Kalkonfärsbiffar: Lägg kalkonfärs i en bunke. Blanda med torkad oregano, salt, chili flakes, pressad vitlök och lite nymald svartpeppar. Forma färsen till 2 biffar. 
  4. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek biffarna ca 2 min per sida. Lägg biffarna i en ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen ca 10 min, tills biffarna är helt genomstekta.
  5. Vitlökssås: Blanda matyoghurt och pressad vitlök i en liten skål. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  6. Sallad: Halvera cocktailtomater. Lägg cocktailtomater och mixsallad i en salladsskål. Dressa med lite olivolja, vitvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar.
  7. Servera kalkonfärsbiffar med nykokt bulgur, vitlökssås och sallad.