30-40
Laktosfri
Bjärekyckling med brynt smör- och morotscrème, rostade rotfrukter och dragonsky
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- sojabönor,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- smör
- vetemjöl
- balsamvinäger
- socker
- vatten
Rostade rotfrukter
Potatis
400 g
Morötter
200 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Rödlök
1 st
Ruccola
30 g
Brynt smör- & morotscrème
Smör (Mjölk)
25 g
Morötter
100 g
Salt
½ krm
Kyckling
Kycklingfilé
400 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Smör (Mjölk)
Dragonsky
Vetemjöl (Vete)
½ msk
Torkad dragon
½ msk
Balsamvinäger
½ msk
Socker
¾ tsk
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
½ tsk
Vatten
2 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Näringsvärde per portion
- Energi 561 kcal
- Fett 15 g
- Kolhydrater 54 g
- Protein 54 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Använd gärna en stektermometer (innertemp 72°C)!
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Rostade rotfrukter: Halvera potatis. Skär morötter i grova bitar. Lägg allt på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, lite salt och nymald svartpeppar. Rosta i övre delen av ugnen ca 15 min. Klyfta rödlök och blanda med de rostade rotfrukterna. Rosta allt ytterligare ca 10 min.
- Brynt smör till morotscrèmen: Smält smör i en liten kastrull. När smöret "tystnar" börjar det att brynas, vispa då hela tiden. När det har en gyllenbrun färg och nötaktig doft är det klart.
- Brynt morotscrème: Skär morötter i mindre bitar. Koka mjuka i en liten kastrull med lättsaltat vatten. Häll av och lägg i en mixerbunke. Tillsätt det brynta smöret och salt. Mixa helt slät med stavmixer.
- Kyckling: Krydda kycklingfilé med salt och nymald svartpeppar. Stek kycklingen ca 2 min per sida i en stekpanna med lite smör. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart längst ner i ugnen ca 13 min, tills kycklingen är helt genomstekt. Låt stekpannan stå till skysåsen.
- Dragonsky: Tillsätt eventuellt lite extra smör till stekpannan. Vispa ner vetemjöl, torkad dragon, balsamvinäger, socker, kinesisk soja, vatten och smulad kycklingbuljong. Låt sjuda ca 5 min.
- Blanda de rostade rotfrukterna med ruccola. Servera till kycklingfilé, dragonsky och brynt smör- och morotscrème.