ViktVäktarna
Utan gluten
Lax med kokt potatis, dill och äppelremoulade
4 (70)
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
 - Mjölk·
 - Fisk·
 - Ägg
 
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flytande margarin
 - salt
 - vitvinsvinäger
 
Laxfilé 
2 st
Salt
2 krm
Flytande margarin
1 tsk
Grönt äpple
½ st
Dill
10 g
Matyoghurt
1 dl
Majonnäs
1 msk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Flytande honung
½ tsk
Curry
2 krm
Småpotatis
400 g
Snackgurka
1 st
Dill
10 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
 - 617 kcal
 - Fett:
 - 35 g
 - Kolhydrater:
 - 42 g
 - Protein:
 - 33 g
 
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
 Krydda laxfilé med salt och låt stå till punkt 5.
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Dela stora potatisar för kortare koktid. 
 Tärna grönt äpple smått och hacka all dill. Lägg hälften av dillen i en skål, spara resten till servering.
Blanda ned äpple, matyoghurt, majonnäs, vitvinsvinäger, flytande honung och curry i skålen med dill.
 Hetta upp flytande margarin i en stekpanna. Stek laxen ca 3 min per sida, tills den är klar.
 Skiva snackgurka tunt. Servera stekt lax med kokt potatis, äppelremoulade och gurka. Toppa med hackad dill.
Smaklig måltid!
