Pasta arrabbiata med chilifräst kyckling och persilja
15-20

Pasta arrabbiata med chilifräst kyckling och persilja

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • vitvinsvinäger
  • balsamvinäger
  • svartpeppar

Pasta

Mezze maniche rigate (Vete)
200 g

Chilifräst kyckling

Olivolja
1 msk
Minutbitar
300 g
Chili flakes
½ tsk
Vitlök
1 klyfta
Salt
2 krm
Cocktailtomater
250 g
Vitvinsvinäger
½ msk
Pizzasås
1 förp
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Bladpersilja
20 g

Morotssallad

Morotsjulienne
1 förp
Balsamvinäger
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 740 kcal
  • Fett 19 g
  • Kolhydrater 90 g
  • Protein 52 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Pasta: Koka mezze maniche rigate enligt anvisning på förpackningen. 
  2. Chilifräst kyckling: Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek kyckling minutbitar på hög värme ca 2 min, tills den fått fin färg. Krydda med chili flakes, pressad vitlök och salt. Lägg ner cocktailtomater i pannan och tillsätt vitvinsvinäger. Fräs ytterligare ca 2 min. Häll ner pizzasås och vispgrädde. Sjud ca 4 min, tills kycklingen är klar, eller låt puttra till servering.
  3. Morotssallad: Lägg upp morotsstrimlor i en salladsskål och ringla över lite balsamvinäger och olivolja. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  4. Grovhacka bladpersilja. Blanda nykokt pasta med chilifräst kyckling. Servera med morotssallad. Toppa med persilja.