Pork tacos med tortillabröd och pico de gallo
25-35
Laktosfri
11
Points®värde per portion

Pork tacos med tortillabröd och pico de gallo

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • salt
  • socker
  • vatten

Pork tacos

Fläskkotlett
300 g
Vitlök
1 klyfta
Neutral olja
1 tsk
Salt
½ tsk
Spiskummin
1 förp
Chili flakes
2 krm
Socker
½ tsk
Vatten
2 msk

Pico de gallo

Tomat
2 st
Rödlök
½ st
Röd chili
½ st
Lime
1 st
Salt
2 krm
Koriander
20 g

Till servering

Tortillabröd (Vete)
4 st
Mixsallad
30 g
Majs
majs, (160 g) förp
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Pico de gallo: Tärna tomat, finhacka rödlök och röd chili, lägg i en bunke. Blanda med pressad limesaft och smaka av med lite salt. Hacka koriander och rör ner. Låt stå till servering.
  2. Pork tacos: Skär bort eventuell fettkant på fläskkotlett och skär sedan köttet i tunna strimlor. Finhacka vitlök. Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna. Fräs köttet på hög värme ca 5 min. 
  3. Krydda med salt, spiskummin och chili flakes (efter egen smak). Tillsätt vitlök och socker, fräs ytterligare ca 1 min. Akta så det inte bränner, tillsätt vatten vid behov (så det inte steker torrt i pannan).
  4. Värm tortillabröd några sekunder per sida i en torr och het stekpanna. 
  5. Fyll varma tortillabröd med mixsallad, majs, köttet och pico de gallo. Rulla ihop och ät direkt.