Lax med thailändsk kålrabbisallad, sesamfrön och mynta
30-40
Utan gluten

Lax med thailändsk kålrabbisallad, sesamfrön och mynta

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • fisk,
  • sojabönor,
  • sesamfrön

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • socker
  • svartpeppar
  • neutral olja

Limeyoghurt

Lime
1 st
Vitlök
½ klyfta
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Salt
1 krm

Thailändsk kålrabbisallad

Kålrabbi
½ st
Gurka
1 st
Röd chili
½ st
Vitlök
1 klyfta
Socker
½ msk
Fisksås (Fisk)
½ msk
Japansk soja (Sojabönor)
1 msk
Lime, saft
Sesamolja (Sesamfrön)
½ msk
Mynta
20 g

Sesamstekt lax

Laxfilé (Fisk)
270 g
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 msk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Neutral olja

Till servering

Jasminris
135 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 739 kcal
  • Fett 34 g
  • Kolhydrater 69 g
  • Protein 38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Limeyoghurt: Skölj limen i ljummet vatten. Finriv det gröna skalet och vitlök. Lägg i en liten skål. Blanda ner matyoghurt och salt.
  3. Thailändsk kålrabbisallad: Skala kålrabbi med en vass kniv. Skiva kålrabbi och gurka tunt. Skär sedan skivorna i strimlor. Skiva röd chili tunt (tänk på att chili kan variera i styrka, använd efter smak). Lägg allt i en skål. 
  4. Finriv vitlök och lägg i en liten skål. Tillsätt socker, fisksås, japansk soja, pressad saft från den använda limen och sesamolja. Rör ihop till en dressing. Grovhacka mynta. Blanda ner dressing och mynta i skålen med grönsaker.
  5. Sesamstekt lax: Skär bort skinnet från laxen och dela fisken i 2 bitar. Krydda med salt, nymald svartpeppar och sesamfrön. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek laxen ca 3 min per sida, tills den är klar.
  6. Servera sesamstekt lax med thailändsk kålrabbisallad, limeyoghurt och jasminris.