Stekt fläskkotlett med gurksalsa, vitlökssås och persilja

ViktVäktarna

Utan gluten

Stekt fläskkotlett med gurksalsa, vitlökssås och persilja

Nytt recept
Under 40 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flytande margarin
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
Snackgurka
1 st
Rödlök
½ st
Grön chili
½ st
Lime, (limesaft)
1 st
Vitlök
½ klyfta
Olivolja
½ msk
Salt
1 krm
Lime, (limeskal)
1 st
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
½ klyfta
Salt
½ krm
Fläskkotlett
300 g
Flytande margarin
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Potatis
400 g
Bladpersilja
10 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
498 kcal
Fett:
20 g
Kolhydrater:
44 g
Protein:
37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Tänk på att färsk chili varierar i styrka.

Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
 Tärna snackgurka smått. Finhacka rödlök och grön chili. Skölj lime i ljummet vatten och finriv skalet (används i steg 3). Lägg gurka, lök och chili (se tips!) i en skål. Blanda med pressad limesaft, pressad vitlök, olivolja och salt. 
Blanda matyoghurt, rivet limeskal, pressad vitlök och salt i en skål. 
Skär bort eventuell fettkant på fläskkotletten. Dela köttet i 2 jämntjocka skivor, krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp flytande margarin i en rymlig stekpanna. Stek köttet ca 3 min per sida, tills köttet är helt genomstekt.
Grovhacka bladpersilja. Servera nystekt fläskkotlett med gurksalsa, vitlökssås och kokt potatis. Toppa med persilja. 
Smaklig måltid!