Limemarinerad lax och räkor med salsa aguachile, tortillachips och svart ris
20-30
Laktosfri
Utan gluten

Limemarinerad lax och räkor med salsa aguachile, tortillachips och svart ris

Ingredienser

Allergener
  • Kräftdjur,
  • fisk,
  • ägg,
  • senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • salt
  • socker
  • vatten

Svart ris

Svart ris
125 g

Limemarinerad lax och räkor

Lime, skal
1 st
Laxfilé (Fisk)
1 st
Räkor (Kräftdjur)
1 förp
Neutral olja
Salt

Grönsaker

Snackgurka
1 st
Rädisor
½ förp
Rödlök
½ st
Morot
1 st

Salsa aguachile

Jalapeño
1 st
Koriander
10 g
Lime, saft
1 st
Hackad ingefära, vitlök och chili
½ förp
Socker
½ tsk
Salt
½ tsk
Vatten
½ dl

Till servering

Chilimajonnäs (Ägg, Senap)
½ förp
Koriander
10 g
Tortillachips
1 påse
Näringsvärde per portion
  • Energi 923 kcal
  • Fett 47 g
  • Kolhydrater 88 g
  • Protein 36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Om du önskar mildare smak på rödlöken. Lägg den skivade löken i kallt vatten ca 5 min innan servering.

  1. Svart ris: Koka svart ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Limemarinerad lax och räkor: Skölj lime i ljummet vatten och finriv skalet. Skär laxen i tärningar. Häll av räkor. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek laxen på hög värme ca 1 min, tills den fått lite färg men inte blivit genomstekt. Lägg över i en skål och tillsätt lite salt, limeskal och räkorna.
  3. Grönsaker: Dela gurka på längden och skrapa ut innanmätet med en sked. Spara innanmätet till salsan. Skära resten av gurkan och rädisorna i skivor. Skala rödlök och morot (se tips!). Skär i tunna skivor. 
  4. Salsa aguachile: Skiva hela jalapenon tunt och spara hälften till servering. Lägg resten av jalapenon  i en mixerbunke. Tillsätt innanmätet från gurkan, pressad saft från den använda limen, "hackad ingefära, vitlök och chili", vatten, salt, socker och koriander. Mixa till en tunn sås med stavmixer. Smaka av med salt och socker.
  5. Fördela salsa aguachile på ett fat och lägg på grönsaker, svart ris, laxen och räkorna. Toppa med chilimajonnäs, koriander och jalapeno. Servera tillsammans med nachochips.