Bánh mì - grillad fläskkarrè med ingefärspicklade grönsaker, srirachasås och koriander
Laktosfri

Bánh mì - grillad fläskkarrè

med ingefärspicklade grönsaker, srirachasås och koriander
Nytt recept
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Ättiksprit (12%)
  • salt
  • socker
  • vatten
Rödlök
1 st
Morotsjulienne
1 förp
Socker
2 msk
Ättiksprit (12%)
2 msk
Vatten
3 msk
Salt
2 krm
Malen ingefära
1 påse
Fläskkarré
300 g
Japansk soja
1 förp
(Sojabönor)
Vitlök
2 klyfta
Ingefära
1 bit
Surdegsbaguette
1 st
(Vete)
Majonnäs
½ dl
(Ägg)
Snackgurka
1 st
Srirachasås
1 förp
Koriander
20 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
881 kcal
Fett:
39 g
Kolhydrater:
91 g
Protein:
42 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 180°C (varmluft) eller 200°C (vanlig). Om ni vill grilla, tänd även grillen.
Tillaga surdegsbaguette enligt anvisning på förpackningen.
 Skär rödlök i tunna skivor. Lägg i en bunke tillsammans med morotsjulienne. Koka upp socker, ättiksprit (12%), vatten, salt och malen ingefära i en liten kastrull. Häll lagen över grönsakerna i bunken. Blanda ordentligt. Låt stå till servering.
 Skala och finriv ingefära och vitlök. Lägg i en bunke tillsammans med japansk soja. Skär fläskkarrè i 2 skivor och blanda ner i bunken.
Grilla den marinerade fläskkarrén ca 5 min per sida, tills den är helt genomstekt. Skär den grillade fläskkarrén i tunna skivor.
Skär snackgurka i avlånga skivor. Dela baguetten på mitten. Skär ett snitt i varje brödbit och fyll brödet med majonnäs, gurka, ingefärspicklade grönsaker och grillad fläskkarré. Ringla över lite srirachasås och toppa med färsk koriander. Servera direkt.
Smaklig måltid!