ViktVäktarna
Kalorismart
Vegetariskt
Wraps med rostad sötpotatis och het mandelkräm
3.73 (90)
Under 35 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Vete·
- Mandel
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- svartpeppar
Fetaost
25 g
Isbergssallad
½ st
Salladslök
1 förp
Tomat
1 st
Tortillabröd
2 st
Mandelspån
10 g
Sötpotatis
1 st
Olja
2 tsk
Salt
Svartpeppar
Tomat
1 st
Röd paprika
1 st
Olja
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Mandelspån
15 g
Rökt chilimix
½ tsk
Salt
1 krm
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 560 kcal
- Fett:
- 19 g
- Kolhydrater:
- 80 g
- Protein:
- 17 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Vill du äta flera tortillabröd har de 4 Points per styck.
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Lägg in fetaosten i frysen.
Kärna ur tomat. Halvera och kärna ur röd paprika.
Tärna sötpotatis i ca 2x2 cm stora bitar. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper tillsammans med halverad röd paprika och blanda med neutral olja, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 15 min, tills de har fått fin färg och är mjuka.
Hetta upp neutral olja i en liten kastrull. Fräs pressad vitlök och mandel ca 1 min, tills de fått lite färg. Tillsätt tomat, hälften av den rostade paprikan, rökt chilikrydda och salt. Låt fräsa ihop ca 5 min. Mixa med stavmixer till en kräm.
Strimla isbergssallad, salladslök och resten av den rostade paprikan. Tärna tomat.
Värm gärna tortillabröd några sekunder per sida i en torr, het stekpanna.
Fyll varma tortillabröd med isbergssallad, rostad sötpotatis, mandelkräm, rostad paprika, tomat, salladslök och mandelspån. Grovriv fetaost över. Rulla ihop och ät direkt.
Smaklig måltid!