Laktosfri
Vietnamesisk burrito med fläskfärs, koriander och mango
4.34 (188)
Under 30 min
16 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- svartpeppar
Ingefära
¼ bit
Morot
1 st
Koriander
20 g
Lime
½ st
Salt
Svartpeppar
Bananschalottenlök
1 st
Ingefära
¼ bit
Fläskfärs
250 g
Olja
Vitlök
1 klyfta
Lime
½ st
Japansk sojasås
2 msk
Flytande honung
½ msk
Chili flakes
1 krm
Salt
1 krm
Svartpeppar
Jasminris
135 g
Tortillabröd
½ förp
Mixsallad
30 g
Mango
½ st
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 742 kcal
- Fett:
- 31 g
- Kolhydrater:
- 83 g
- Protein:
- 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Finhacka bananschalottenlök. Skala och finriv all ingefära, lägg undan hälften till morotssalladen och hälften till färsen. Skala moroten. Tärna mango, spar till servering. Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Halvera limen.
Grovriv morot och grovhacka koriander. Lägg allt i en bunke. Blanda med limeskal, pressad saft från en halv lime och riven ingefäran. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Hetta upp lite neutral olja i en rymlig stekpanna. Fräs fläskfärs ca 5 min. Tillsätt den hackade löken, resten av den rivna ingefäran och pressad vitlök. Fräs ytterligare ca 3 min. Blanda ner pressad saft från resten av limen, japansk soja, flytande honung, sambal oelek och salt. Fräs ytterligare ca 2 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Blanda ner det kokta jasminriset i stekpannan med färsen. Lägg upp blandningen i en skål. Torka ur stekpannan.
Värm tortillabröd någon sekund per sida i den använda stekpannan. Fyll varma tortillabröd med mixsallad, färs, morotssallad och mango. Rulla ihop till rullar och ät direkt!
Smaklig måltid!