Fried rice med svamp och pannoumi

ViktVäktarna

Utan gluten
Vegetariskt
11
Points®värde per portion

Fried rice med svamp och pannoumi

3.87 (505)
Under 30 min
12 Ingredienser

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
Basmatiris
1 dl
Morot
1 st
Ingefära
1 bit
Olja
1 tsk
Champinjoner
200 g
Pannoumi, (75 g)
½ förp
(Mjölk, Laktos)
Salladslök
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Sesamolja
1 tsk
(Sesamfrön)
Ägg
1 st
(Ägg)
Japansk sojasås
2 msk
(Sojabönor)
Lime
1 st
Koriander
20 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka basmatiris ca 8 min, så riset fortfarande har kvar lite kärna, när du häller av riset.
Skala morot och ingefära. Tärna morot smått och skär champinjoner i mindre bitar. Tärna pannoumi i ca ½ cm-tjocka tärningar och strimla salladslök. Finhacka vitlök och ingefära. 
 Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna och stek pannoumitärningarna tills de är gyllene, ca 2 min. Lägg på ett fat, spara stekpannan. 
Hetta upp sesamolja i den använda stekpannan och stek morötter och svamp ca 3 min. Låt vitlök och den vita delen på salladslöken och ingefära steka med ca 1 min under omrörning. Blanda ner det kokta riset och låt det steka med ca 3 min.
Vispa upp ägg i en liten skål. Blanda ner äggvispet, japansk soja och pannoumi i grönsaksfräset. Stek ytterligare någon minut tills äggen stelnat. 
Klyfta lime. Toppa med koriander, resten av salladslöken och servera med limeklyftor.
Smaklig måltid!