Bjärekyckling i röd currysås med nudlar
Laktosfri

Bjärekyckling i röd currysås

med nudlar
Nytt recept
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • socker
  • svartpeppar
  • vatten
Röd chili
½ st
Bananschalottenlök
1 st
Röd paprika
1 st
Bjäre kycklingfilé
2 st
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olja
Röd currypasta
½ förp
Socker
1 tsk
Coconut cream
1 förp
Vatten
1 dl
Äggnudlar
125 g
(Ägg, Vete)
Lime
1 st
Broccoli
1 st
Näringsinnehåll per portion
Energi:
632 kcal
Fett:
15 g
Kolhydrater:
63 g
Protein:
60 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Kom ihåg att chili kan variera i styrka, smaka dig fram till önskad hetta.

Strimla röd chili (se tips). Klyfta bananschalottenlök och röd paprika. SKär broccoli i buketter. Strimla kycklingfilé. Koka upp lättsaltat vatten till steg 5.
Krydda kycklingstrimlorna med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp lite olja i en stekpanna. Stek kycklingen på hög värme ca 3 min, tills den fått fin färg. 
Tillsätt röd chili, lök, paprika och röd currypasta. Fräs ytterligare ca 2 min.
Rör ner socker, coconut cream och vatten. Koka upp och sjud ca 5 min, tills kycklingen är helt genomstekt. Smaka av med lite salt och currypasta för mer hetta.
Koka broccoli och nudlar enligt tidsanvisning på förpackningen.
Klyfta lime. Servera kyckling i röd currysås med nudlar och limeklyfta.
Smaklig måltid!