Pasta med soltorkad tomathummus och saltrostad frömix
20-30
Laktosfri
Vegetariskt
10
Points®värde per portion

Pasta med soltorkad tomathummus och saltrostad frömix

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
 • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

 • salt
 • vatten
 • olivolja
 • svartpeppar

Hummus

Citron
½ st
Kikärtor
½ förp
Vitlök
½ klyfta
Soltorkade tomater, (50 g)
½ burk
Chili flakes
2 krm
Salt
1 krm

Topping

Vatten
½ msk
Salt
1 krm
Frömix
¼ förp

Pasta

Mezze maniche rigate (Vete)
125 g
Babyspenat
30 g

Zucchini

Zucchini
1 st
Citron, (skal)
1 st
Olivolja
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Tomat
1 st
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

 1. Topping: Blanda vatten och salt i en skål. Rosta frömix i en torr och het stekpanna, tills fröna har fått fin färg. Avsluta med att slå på saltlagen, låt fräsa in under omrörning, tills fröna är helt torra igen.
 2. Pasta: Koka mezze maniche rigate enligt anvisning på förpackningen. Spara ca 1 dl av pastavattnet när du häller av pastan.
 3. Hummus: Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet (skalet är till steg 4). Häll av kikärtor, men spara spadet. Lägg kikärtor, pressad vitlök, soltorkade tomater, ½ msk pressad citronsaft, chili flakes (efter egen smak), salt och ca 2 msk kikärtsspad i en mixerbunke. Mixa slät med stavmixer. Mixa även ner det varma pastavattnet, när det är klart.
 4. Zucchini: Halvera zucchini på längden och skär i skivor. Hetta upp olivolja i den använda stekpannan. Fräs zucchini på hög värme ca 3 min. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Tärna tomat. Strö över citronskal och tomat.
 5. Pasta: Häll tillbaka den avhällda pastan i kastrullen. Tillsätt hummus, zucchini, tomat och babyspenat, blanda väl och smaka av med lite salt och pressad citronsaft.
 6. Servera pastan i djupa tallrikar. Toppa med saltrostad frömix.