Utan gluten
Chicken korma med rostad mandel, picklad gurka och basmatiris
4.21 (80)
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Senap·
- Mandel
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- vatten
- salt
- socker
- ättiksprit (12%)
Gul lök
1 st
Kycklingfilé
300 g
Olja
Kormasås
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Vispgrädde
½ dl
Vatten
1½ dl
Salt
Chili flakes
Socker
2 msk
Ättiksprit (12%)
1 msk
Vatten
3 msk
Gurka
1 st
Basmatiris
135 g
Mandelspån
25 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 740 kcal
- Fett: 26 g
- Kolhydrater: 79 g
- Protein: 47 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Strimla gul lök. Dela kycklingfilé i mindre bitar.
Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta. Fräs kyckling ca 4 min. Tillsätt gul lök och fräs ytterligare ca 3 min. Blanda ner kormasås och pressad vitlök under omrörning. Rör ner vispgrädde och vatten. Koka upp och sjud ca 5 min, smaka av med lite salt och chili flakes (efter egen smak).
Blanda socker, ättika och vatten i en skål. Rör tills sockret löst sig. Skär gurka i mindre bitar och blanda ner i lagen.
Hetta upp en torr stekpanna och rosta mandelspån.
Servera chicken korma med nykokt ris och picklad gurka. Toppa med mandelspån.
Smaklig måltid!