Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- fisk,
- sojabönor,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- smör
- salt
- svartpeppar
Soja- & smörbakad lax
Laxfilé (Fisk)
270 g
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
1 ½ msk
Smör (Mjölk)
½ msk
Kålsallad
Lime
1 st
Ingefära
½ bit
Vitkål
250 g
Chili flakes
½ tsk
Salt
1 krm
Sojakräm
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
2 tsk
Vitlök
1 klyfta
Svartpeppar
Till servering
Jasminris
135 g
Näringsvärde per portion
- Energi 776 kcal
- Fett 32 g
- Kolhydrater 84 g
- Protein 40 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
- Soja- och smörbakad lax: Lägg laxfilé i en liten ugnsform. Ringla över japansk soja och klicka på smör. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Kålsallad: Skölj limen ordentligt i ljummet vatten och finriv skalet. Skala och finhacka ingefära (ca 1 msk). Strimla vitkål tunt och lägg i en bunke. Tillsätt finrivet limeskal, pressad saft från halva limen, ingefära, chili flakes och salt. Blanda väl.
- Sojakräm: Häll matyoghurt i en liten skål. Rör ner japansk soja, pressad vitlök och lite nymald svartpeppar.
- Klyfta resten av limen. Servera soja- och smörbakad lax med syrlig kålsallad, sojakräm, jasminris och limeklyfta.