Mild teriyakilax med jasminris, broccoli och lime
Laktosfri

Mild teriyakilax

med jasminris, broccoli och lime
4.11 (252)
Under 20 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
Laxfilé
2 st
(Fisk)
Teriyakisås
1 förp
(Sojabönor, Sesamfrön, Vete)
Salt
Jasminris
135 g
Broccoli
1 st
Snackgurka
1 st
Lime
1 st
Näringsinnehåll per portion
Energi:
658 kcal
Fett:
23 g
Kolhydrater:
72 g
Protein:
40 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 150°C (varmluft) eller 175°C (vanlig).
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen. 
Lägg laxfilé i en smord ugnsfrom (ca 15x20 cm). Krydda med lite salt. Häll på teriyakisås över laxen. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min, tills laxen är klar.
Skär broccoli i mindre buketter och skiva stammen tunt. Koka mjuk i lättsaltat vatten ca 3 min. Skär snackgurka i stavar. Klyfta lime. 
Servera teriyakilax med jasminris, broccoli, gurkstavar och limeklyfta.
Smaklig måltid!