Tomat- och kikärtssoppa med kräftstjärtar och persiljekräm

Tomat- och kikärtssoppa med kräftstjärtar och persiljekräm

3.76 (609)
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Blötdjur
    ·
  • Svaveldioxid

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Chili flakes
  • grönsaksbuljong
  • honung
  • olivolja
  • paprikapulver
  • salt
  • spiskummin
  • vatten
  • vitlök
Zucchini
1/2 st
Röd paprika
1 st
Olivolja
3 msk
Vitlök
3 klyfta
Spiskummin
1 msk
Paprikapulver
1 msk
Honung
1 msk
Salt
1 tsk
Chili flakes
1/2 tsk
Krossade tomater
2 förp
Kikärtor
2 förp
Vitt matlagningsvin
1/2 flaska
(Svaveldioxid)
Vatten
7 dl
Grönsaksbuljong
2 påse
Persilja
1/2 kruka
Turkisk yoghurt
3 dl
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
1 klyfta
Honung
1 tsk
Salt
1 krm
Persilja
1/2 kruka
Kräftstjärtar
1 burk
(Blötdjur)
Chili flakes
Happy Pumpkin Seeds
1 förp
Näringsinnehåll per portion
Energi:
301 kcal
Fett:
11 g
Kolhydrater:
33 g
Protein:
17 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Skär 1/2 zucchini och 1 röd paprika i små bitar.
Hetta upp 3 msk olivolja i en rymlig kastrull. Fräs zucchini, paprika och 3 pressade vitlöksklyftor på medelvärme 2-3 min. Tillsätt 1 msk spiskummin, 1 msk paprikapulver, 1 msk honung, 1 tsk salt och 1/2 tsk chili flakes.
Häll av och skölj kikärtor. Rör ner kikärtor, krossade tomater, 1 dl vitt matlagningsvin, 7 dl vatten och 2 tärningar grönsaksbuljong. Sjud 10-15 min.
Grovhacka persiljan och lägg i en skål. Blanda ner yoghurt, 1 pressad vitlöksklyfta, 1 tsk honung och 1 krm salt.
Grovhacka persiljan. Häll av 1 burk kräftstjärtar. Blanda persilja, kräftor och lite chili flakes i en skål.
Toppa tomat- och kikärtssoppa med kräftor och persiljeyoghurt. Servera med Happy Pumpkin Seeds.
Smaklig måltid!