ViktVäktarna
Tacopasta med nötfärs och jalapeño- och fetaosttopping
4.13 (138)
Under 30 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- vatten
Mezze maniche rigate
125 g
Gul lök
1 st
Jalapeño
½ st
Olja
1 tsk
Nötfärs
250 g
Vitlök
2 klyfta
Tomatpuré
1 msk
Spiskummin
1 förp
Paprikapulver
1 tsk
Krossade tomater
1 förp
Vatten
1 dl
Kycklingbuljong
1 påse
Salt
Tomat
1 st
Fetaost
50 g
Jalapeño
½ st
Koriander
20 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 631 kcal
- Fett:
- 24 g
- Kolhydrater:
- 62 g
- Protein:
- 42 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
Hacka gul lök och finhacka jalapeño (tänk på att färsk chili varierar i styrka).
Koka mezze maniche enligt anvisning på förpackningen.
Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna och fräs nötfärs, ca 5 min. Tillsätt gul lök, jalapeño, pressad vitlök och tomatpuré, fräs ytterligare ca 1 min. Krydda med spiskummin och paprikapulver. Blanda ner krossade tomater, vatten pch kycklingbuljong. Koka upp och sjud ca 5 min. Smaka av med lite salt.
Tärna tomat och fetaost. Skiva jalapeño tunt (efter egen smak). Lägg allt i en skål och blanda ner koriander.
Häll tillbaka avhälld pasta i kastrullen och blanda ner pastasåsen. Servera i djupa tallrikar och toppa med fetaosttoppingen.
Smaklig måltid!