Tacopasta med nötfärs och jalapeño- och fetaosttopping

ViktVäktarna

Tacopasta med nötfärs och jalapeño- och fetaosttopping

4.13 (138)
Under 30 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • vatten
Mezze maniche rigate
125 g
(Vete)
Gul lök
1 st
Jalapeño
½ st
Olja
1 tsk
Nötfärs
250 g
Vitlök
2 klyfta
Tomatpuré
1 msk
Spiskummin
1 förp
Paprikapulver
1 tsk
Krossade tomater
1 förp
Vatten
1 dl
Kycklingbuljong
1 påse
Salt
Tomat
1 st
Fetaost
50 g
(Mjölk)
Jalapeño
½ st
Koriander
20 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
631 kcal
Fett:
24 g
Kolhydrater:
62 g
Protein:
42 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

 Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
 Hacka gul lök och finhacka jalapeño (tänk på att färsk chili varierar i styrka). 
Koka mezze maniche enligt anvisning på förpackningen.
 Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna och fräs nötfärs, ca 5 min. Tillsätt gul lök, jalapeño, pressad vitlök och tomatpuré, fräs ytterligare ca 1 min. Krydda med spiskummin och paprikapulver. Blanda ner krossade tomater, vatten pch kycklingbuljong. Koka upp och sjud ca 5 min. Smaka av med lite salt.
Tärna tomat och fetaost. Skiva jalapeño tunt (efter egen smak). Lägg allt i en skål och blanda ner koriander.
Häll tillbaka avhälld pasta i kastrullen och blanda ner pastasåsen. Servera i djupa tallrikar och toppa med fetaosttoppingen. 
Smaklig måltid!