20-30
15
Points®värde per portion
Tacopasta med nötfärs och jalapeño- och fetaosttopping
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- vatten
- salt
Pasta
Mezze maniche rigate (Vete)
125 g
Tacokryddad pastasås
Gul lök
1 st
Jalapeño
½ st
Neutral olja
1 tsk
Nötfärs
250 g
Vitlök
2 klyfta
Tomatpuré
1 msk
Spiskummin
1 förp
Paprikapulver
1 tsk
Krossade tomater
1 förp
Vatten
1 dl
Kycklingbuljong
1 påse
Salt
Topping
Tomat
1 st
Fetaost (Mjölk)
50 g
Jalapeño
½ st
Koriander
20 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Pasta: Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
- Tacokryddad pastasås: Hacka gul lök och finhacka jalapeño (tänk på att färsk chili varierar i styrka).
- Pasta: Koka mezze maniche enligt anvisning på förpackningen.
- Tacokryddad pastasås: Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna och fräs nötfärs, ca 5 min. Tillsätt gul lök, jalapeño, pressad vitlök och tomatpuré, fräs ytterligare ca 1 min. Krydda med spiskummin och paprikapulver. Blanda ner krossade tomater, vatten pch kycklingbuljong. Koka upp och sjud ca 5 min. Smaka av med lite salt.
- Topping: Tärna tomat och fetaost. Skiva jalapeño tunt (efter egen smak). Lägg allt i en skål och blanda ner koriander.
- Häll tillbaka avhälld pasta i kastrullen och blanda ner pastasåsen. Servera i djupa tallrikar och toppa med fetaosttoppingen.