Italiensk fläskkebab i pitabröd med citrondressad kål, tomat och persilja
Nytt recept
Under 20 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- rödvinsvinäger
- salt
- svartpeppar
Pitabröd
2 st
Tomat
2 st
Rödlök
1 st
Bladpersilja
10 g
Rödvinsvinäger
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Strimlad vitkål
250 g
Citron
1 st
Olivolja
Salt
Bladpersilja
10 g
Matyoghurt
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
½ krm
Svartpeppar
Tunnskivad fläskkotlett
250 g
Olivolja
Örtmix
½ förp
Salt
2 krm
Vitlök
1 klyfta
Chili flakes
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 529 kcal
- Fett:
- 16 g
- Kolhydrater:
- 59 g
- Protein:
- 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig). Värm pitabröden till servering.
Tärna tomat. Skiva rödlök tunt. Hacka bladpersilja. Lägg allt i en bunke och blanda med rödvinsvinäger, salt och lite nymald svartpeppar.
Lägg strimlad vitkål i en bunke. Blanda med pressad citronsaft, lite olivolja och salt. Vänd ner bladpersilja.
Lägg matyoghurt i en skål. Blanda med pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar.
Strimla fläskkotlett. Hetta upp lite olja i en stekpanna. Tillsätt fläskstrimlor, örtmix, salt och pressad vitlök. Stek ca 3 min, tills köttet är helt genomstekt. Krydda med chili flakes efter smak.
Servera pitabröd fyllda med fläskkebab, citrondressad kål, tomatsallad och vitlökssås.
Smaklig måltid!