Italiensk fläskkebab i pitabröd med citrondressad kål, tomat och persilja

Italiensk fläskkebab i pitabröd med citrondressad kål, tomat och persilja

Nytt recept
Under 20 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • rödvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar
Pitabröd
2 st
(Vete)
Tomat
2 st
Rödlök
1 st
Bladpersilja
10 g
Rödvinsvinäger
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Strimlad vitkål
250 g
Citron
1 st
Olivolja
Salt
Bladpersilja
10 g
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
1 klyfta
Salt
½ krm
Svartpeppar
Tunnskivad fläskkotlett
250 g
Olivolja
Örtmix
½ förp
Salt
2 krm
Vitlök
1 klyfta
Chili flakes
Näringsinnehåll per portion
Energi:
529 kcal
Fett:
16 g
Kolhydrater:
59 g
Protein:
37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig). Värm pitabröden till servering.
 Tärna tomat. Skiva rödlök tunt. Hacka bladpersilja. Lägg allt i en bunke och blanda med rödvinsvinäger, salt och lite nymald svartpeppar. 
 Lägg strimlad vitkål i en bunke. Blanda med pressad citronsaft, lite olivolja och salt. Vänd ner bladpersilja.
Lägg matyoghurt i en skål. Blanda med pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar. 
 Strimla fläskkotlett. Hetta upp lite olja i en stekpanna. Tillsätt fläskstrimlor, örtmix, salt och pressad vitlök. Stek ca 3 min, tills köttet är helt genomstekt. Krydda med chili flakes efter smak.
Servera pitabröd fyllda med fläskkebab, citrondressad kål, tomatsallad och vitlökssås. 
Smaklig måltid!