
Pizza prosciutto e rucola
Pizza med prosciutto, mozzarella, tomat och ruccola4.14 (548)
Under 30 min
9 Ingredienser
En pizza med smak av Italien! Tomat, mozzarella, pesto och prosciutto. Ingredienser som får en att drömma om varmare breddgrader!
En pizza med smak av Italien! Tomat, mozzarella, pesto och prosciutto. Ingredienser som får en att drömma om varmare breddgrader!
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Ägg·
- Vete·
- Råg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- salt
Tomat
1 st
Pizzabotten
2 st
Bakplåtspapper
2 st
Tomatsås
¾ förp
Riven mozzarella
100 g
Salt
Mozzarella
1 förp
Pesto
½ förp
Prosciutto
1 förp
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 943 kcal
- Fett:
- 43 g
- Kolhydrater:
- 86 g
- Protein:
- 53 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skär tomat i tunna skivor.
Bred ut tomatsås på pizzabottnarna. Fördela riven mozzarella och lägg ut tomatskivor. Krydda med lite salt och torkad oregano.
Lägg över pizzorna på 2 plåtar med bakplåtspapper. Grädda en plåt högst upp i ugnen och en plåt i mitten av ugnen. Byt plats på plåtarna efter halva tiden. Grädda totalt ca 7 min, eller tills pizzorna fått fin färg.
Bryt små bitar av 1 bit mozzarella. Ringla pesto över pizzorna. Toppa med mozzarellabitar, prosciutto och ruccola. Servera direkt!
Smaklig måltid!