Fläskkotlett med grillad gemsallad och Café de Paris-sås
25-35
Utan gluten

Fläskkotlett med grillad gemsallad och Café de Paris-sås

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • rödvinsvinäger
  • svartpeppar

Pommes frites

Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt

Café de Paris

Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 ½ dl
Torkad dragon
1 tsk
Torkad rosmarin
1 tsk
Curry
1 tsk
Rödvinsvinäger
½ tsk
Olivolja
1 tsk
Tomatpuré
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar

Grillad gemsallad

Tomat
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Oregano
20 g
Gemsallad
1 förp
Rödvinsvinäger
1 msk
Olivolja
2 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar

Fläskkotlett

Fläskkotlett
300 g
Salt
Svartpeppar
Olivolja
Näringsvärde per portion
  • Energi 534 kcal
  • Fett 23 g
  • Kolhydrater 44 g
  • Protein 38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Vill du grilla? Tänk på att tända grillen i god tid innan du börjar med maten.

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Pommes frites: Skär potatis i pommes frites-stora strimlor. Lägg potatisstrimlorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja och salt. Tillaga högt upp i ugnen ca 20 min, tills de har fått fin färg.
  3. Café de Paris: Lägg matyoghurt i en skål och blanda ner torkad dragon, torkad rosmarin, curry, rödvinsvinäger, olivolja, tomatpuré, pressad vitlök, salt och nymald svartpeppar.
  4. Tomatdressing till grillad gemsallad: Tärna tomat smått. Finhacka bananschalottenlök. Lägg i en skål och blanda ner rödvinsvinäger, olivolja, salt och nymald svartpeppar.
  5. Fläskkotlett: Skär fläskkotlett i 2 jämntjocka skivor. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Smörj in köttet med lite olivolja. Stek köttet i en grill- eller stekpanna ca 3 min per sida, tills det är helt genomstekt. Se tips!
  6. Grillad gemsallad: Plocka oreganobladen från stjälkarna. Halvera gemsallad. Stek gemsalladen ca 1 min på snittsidan i den använda stekpannan. Lägg upp salladen på ett fat och toppa med tomatdressingen och de färska oreganobladen.
  7. Servera fläskkotlett med grillad gemsallad, Café de Paris-sås och pommes frites.