Vegocarbonara med chipotlemarinerad ostronskivling och färsk persilja
30-40
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Vegocarbonara med chipotlemarinerad ostronskivling och färsk persilja

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • havre,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • balsamvinäger
  • neutral olja
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Chipotlemarinerad ostronskivling

Chipotlekrydda
½ tsk
Vitlök
1 klyfta
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
30 ml
Balsamvinäger
1 msk
Ostronskivling
200 g
Neutral olja
2 tsk

Carbonarasås

Citron
½ st
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Imat (Havre)
2 ½ dl
Grönsaksbuljong
½ påse
Salt
1 krm
Svartpeppar

Till servering

Spaghetti (Vete)
200 g
Bladpersilja
20 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 624 kcal
  • Fett 21 g
  • Kolhydrater 88 g
  • Protein 20 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
  2. Chipotlemarinerad ostronskivling: Blanda chipotlekrydda, pressad vitlök, japansk soja och balsamvinäger i en rymlig bunke. Strimla ostronskivling och blanda ner i marinaden så den täcks runt om. Låt stå till steg 5.
  3. Carbonarasås: Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet. Finhacka bananshalottenlök. Skiva vitlök tunt. Hetta upp lite olivolja i en katrull och stek lök och vitök på låg värme ca 3 min. Tillsätt allt citronskal, pressad citronsaft (ca 1/2 msk), imat, smulad grönsaksbuljong, salt och lite nymald svartpeppar. Koka upp och låt sjuda ca 3 min. 
  4. Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen (spara ca 1/2 dl av pastavattnet). 
  5. Chipotlemarinerad ostronskivling: När pastan kokar, lyft ur svampen från marinaden och torka med lite hushållspapper. Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna och stek svampen på hög värme ca 3 min, tills den fått fin färg.
  6. Blanda avhälld pasta med carbonarasåsen, späd med det sparade pastavattnet för önskad krämighet. 
  7. Grovhacka bladpersilja. Servera vegocarbonara toppad med chipotlemarinerad ostronskivling och persilja.