Stekt salviakyckling med italiensk pastasallad
Laktosfri

Stekt salviakyckling med italiensk pastasallad

3.85 (175)
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • svartpeppar
  • olivolja
Kycklingfilé
300 g
Torkad salvia
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
Mezze maniche rigate
200 g
(Vete)
Rödlök
1 st
Tomat
2 st
Bladpersilja
10 g
Parmesanost
1 bit
(Mjölk)
Basilikaolja
1 förp
Babyspenat
30 g
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi:
702 kcal
Fett:
19 g
Kolhydrater:
79 g
Protein:
54 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
Dela kycklingfilé på längden. Krydda med torkad salvia, salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i stekpannan och bryn kycklingen ca 8 min runt om, tills den är helt genomstekt. 
Finhacka rödlök. Grovhacka tomat och bladpersilja. Finriv parmesanost.
Lägg basilikaolja i en salladsskål. Blanda med hackad lök, tomat, babyspenat och nykokt avrunnen pasta. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Strö persilja över pastasalladen. 
Servera nystekt salviakyckling med pastasallad och riven parmesan.
Smaklig måltid!