Pannoumi med ugnsrostade grönsaker, majskolv och mangosås

ViktVäktarna

Utan gluten
Vegetariskt

Pannoumi med ugnsrostade grönsaker, majskolv och mangosås

3.77 (119)
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • svartpeppar
Bakpotatis
1 st
Majskolvar
1 förp
Broccoli
1 st
Olja
½ msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Citron, (citronsaft)
½ st
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Mango chutney
1 msk
Salt
Svartpeppar
Citron, (skal+saft)
½ st
Olja
1 tsk
Pannoumi, (75 g)
½ förp
(Mjölk, Laktos)
Salt
1½ krm
Svartpeppar
1 krm
Mixsallad
30 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
548 kcal
Fett:
21 g
Kolhydrater:
67 g
Protein:
22 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Klyfta bakpotatis. Halvera majskolv. Dela broccoli i mindre buketter. Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet (spara skalet till steg 6). Halvera citronen och pressa ur all citronsaft.
Lägg alla grönsaker och potatis på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med neutral olja, salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 25 min tills potatisen mjuknat och grönsakerna fått fin färg. Rör om efter halva tillagningstiden.
 Blanda matyoghurt och mangochutney i en skål. Smaka av med lite citronsaft, lite salt och nymald svartpeppar. 
Halvera pannoumi. Hetta upp neutral olja i en stekpanna. Stek osten på hög värme ca 30 sek per sida, tills osten har fått fin färg. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. 
Blanda de ugnsrostade grönsakerna med det sparade citronskalet och resten av citronsaften (ca ½ msk). 
Servera ugnsrostade grönsaker med stekt pannoumi, mixsallad och mangosås.
Smaklig måltid!