Fläskkotlett i teriyakisås med broccoli och jasminris
20-30
11
Points®värde per portion

Fläskkotlett i teriyakisås med broccoli och jasminris

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • sojabönor,
  • sesamfrön,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • flytande margarin
  • salt
  • svartpeppar
  • neutral olja

Fläskkotlett

Fläskkotlett
300 g
Flytande margarin
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm

Teriyakisås

Milda mat 4% (Mjölk, Laktos)
1¼ dl
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
½ msk
Teriyakisås (Sojabönor, Sesamfrön, Vete)
½ förp
Vitlök
1 klyfta
Srirachasås
½ förp

Till servering

Jasminris
1 dl
Broccoli
1 st
Neutral olja
1 tsk
Salt
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Förberedelser: Skär broccoli i mindre buketter och skiva stammen tunt. Skär bort ev fettkant på fläskkotletten. Skär sedan köttet i 2 jämntjocka skivor.
  3. Fläskkotlett: Hetta upp flytande margarin i en rymlig stekpanna. Bryn fläskkotletterna ca 3 min per sida. Krydda med salt och nymalen svartpeppar.
  4. Teriyakisås: Blanda ihop Milda mat, kinesisk soja, teriyakisås, pressad vitlök och srirachasås i en skål.
  5. Fläskkotlett: Häll teriyakisåsen över köttet, koka upp och sjud ca 3 min, tills köttet är helt genomstekt. Smaka ev av med mer teriyakisås, soja och srirachasås. 
  6. Hetta upp neutral olja i en stekpanna. Fräs broccoli ca 4 min. Krydda med lite salt. 
  7. Skär gärna upp köttet i skivor. Servera fläskkotlett i teriyakisås med jasminris och broccoli.