Ugnsbakad torsk med italiensk caponata och rostad potatis
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Fisk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- socker
- vatten
- svartpeppar
Rostad potatis
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
1 tsk
Salt
Caponata
Aubergine
1 st
Gul lök
½ st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
2 tsk
Torkad timjan
½ förp
Tomatpuré
2 msk
Chili flakes
1 krm
Socker
1 tsk
Vatten
3 dl
Salt
Svartpeppar
Snacksoliver
½ förp
Ugnsbakad torsk
Ströbröd (Vete)
½ förp
Torkad timjan
½ förp
Olivolja
1 tsk
Salt
3 krm
Vitlök
½ klyfta
Torskfilé (Fisk)
300 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Rostad potatis: Halvera potatis och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja och krydda med lite salt. Rosta mitt i ugnen ca 25, tills potatisen är klar.
- Caponata: Skär aubergine i små tärningar och lägg i en bunke eller durkslag. Blanda med ½ tsk salt och låt ligga och dra ca 10 min. Finhacka gul lök och vitlök.
- Ugnsbakad torsk: Blanda ströbröd med torkad timjan, olivolja, 1 krm salt och pressad vitlök i en skål.
- Skär torskfilé i 2 portionsbitar. Krydda med 2 krm salt och lägg bitarna i en smord ugnsform. Fördela ströbrödsblandningen på fiskbitarna. Tillaga i övre delen av ugnen ca 10 min.
- Caponata: Torka auberginen lätt med hushålls- papper. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Fräs den saltade auberginen ca 3 min. Tillsätt lök, vitlök och torkad timjan. Fräs ytterligare 2 min. Tillsätt tomatpuré, chili flakes, socker och vatten. Låt sjuda ca 6 min, tills auberginen är mjuk. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Tillsätt snacksoliver.
- Servera ugnsbakad torsk med caponata och rostad potatis.