Ugnsbakad torsk med italiensk caponata och rostad potatis
3.8 (279)
Under 40 min
12 Ingredienser
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- socker
- vatten
- svartpeppar
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
1 tsk
Salt
Aubergine
1 st
Gul lök
½ st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
2 tsk
Torkad timjan
½ förp
Tomatpuré
2 msk
Chili flakes
1 krm
Socker
1 tsk
Vatten
3 dl
Salt
Svartpeppar
Snackoliver
½ förp
Ströbröd
½ förp
Torkad timjan
½ förp
Olivolja
1 tsk
Salt
3 krm
Vitlök
½ klyfta
Torskfilé
300 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Halvera potatis och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja och krydda med lite salt. Rosta mitt i ugnen ca 25, tills potatisen är klar.
Skär aubergine i små tärningar och lägg i en bunke eller durkslag. Blanda med ½ tsk salt och låt ligga och dra ca 10 min. Finhacka gul lök och vitlök.
Blanda ströbröd med torkad timjan, olivolja, 1 krm salt och pressad vitlök i en skål.
Skär torskfilé i 2 portionsbitar. Krydda med 2 krm salt och lägg bitarna i en smord ugnsform. Fördela ströbrödsblandningen på fiskbitarna. Tillaga i övre delen av ugnen ca 10 min.
Torka auberginen lätt med hushålls- papper. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Fräs den saltade auberginen ca 3 min. Tillsätt lök, vitlök och torkad timjan. Fräs ytterligare 2 min. Tillsätt tomatpuré, chili flakes, socker och vatten. Låt sjuda ca 6 min, tills auberginen är mjuk. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Tillsätt snacksoliver.
Servera ugnsbakad torsk med caponata och rostad potatis.
Smaklig måltid!