ViktVäktarna
Laktosfri
Ugnsbakad torsk med italiensk caponata och rostad potatis
3.8 (279)
Under 40 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- socker
- svartpeppar
- vatten
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
1 tsk
Salt
Aubergine
1 st
Gul lök
½ st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
2 tsk
Torkad timjan
½ förp
Tomatpuré
2 msk
Chili flakes
1 krm
Socker
1 tsk
Vatten
3 dl
Salt
Svartpeppar
Snacksoliver
½ förp
Ströbröd
½ förp
Torkad timjan
½ förp
Olivolja
1 tsk
Salt
3 krm
Vitlök
½ klyfta
Torskfilé
300 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 440 kcal
- Fett:
- 12 g
- Kolhydrater:
- 48 g
- Protein:
- 34 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Halvera potatis och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja och krydda med lite salt. Rosta mitt i ugnen ca 25, tills potatisen är klar.
Skär aubergine i små tärningar och lägg i en bunke eller durkslag. Blanda med ½ tsk salt och låt ligga och dra ca 10 min. Finhacka gul lök och vitlök.
Blanda ströbröd med torkad timjan, olivolja, 1 krm salt och pressad vitlök i en skål.
Skär torskfilé i 2 portionsbitar. Krydda med 2 krm salt och lägg bitarna i en smord ugnsform. Fördela ströbrödsblandningen på fiskbitarna. Tillaga i övre delen av ugnen ca 10 min.
Torka auberginen lätt med hushålls- papper. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Fräs den saltade auberginen ca 3 min. Tillsätt lök, vitlök och torkad timjan. Fräs ytterligare 2 min. Tillsätt tomatpuré, chili flakes, socker och vatten. Låt sjuda ca 6 min, tills auberginen är mjuk. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Tillsätt snacksoliver.
Servera ugnsbakad torsk med caponata och rostad potatis.
Smaklig måltid!