Ugnsbakad torsk med italiensk caponata och rostad potatis
30-40
Laktosfri
9
Points®värde per portion

Ugnsbakad torsk med italiensk caponata och rostad potatis

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • socker
  • vatten
  • svartpeppar

Rostad potatis

Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
1 tsk
Salt

Caponata

Aubergine
1 st
Gul lök
½ st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
2 tsk
Torkad timjan
½ förp
Tomatpuré
2 msk
Chili flakes
1 krm
Socker
1 tsk
Vatten
3 dl
Salt
Svartpeppar
Snacksoliver
½ förp

Ugnsbakad torsk

Ströbröd (Vete)
½ förp
Torkad timjan
½ förp
Olivolja
1 tsk
Salt
3 krm
Vitlök
½ klyfta
Torskfilé (Fisk)
300 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Rostad potatis: Halvera potatis och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja och krydda med lite salt. Rosta mitt i ugnen ca 25, tills potatisen är klar.
  3. Caponata: Skär aubergine i små tärningar och lägg i en bunke eller durkslag. Blanda med ½ tsk salt och låt ligga och dra ca 10 min. Finhacka gul lök och vitlök.
  4. Ugnsbakad torsk: Blanda ströbröd med torkad timjan, olivolja, 1 krm salt och pressad vitlök i en skål.
  5. Skär torskfilé i 2 portionsbitar. Krydda med 2 krm salt och lägg bitarna i en smord ugnsform. Fördela ströbrödsblandningen på fiskbitarna. Tillaga i övre delen av ugnen ca 10 min.
  6. Caponata: Torka auberginen lätt med hushålls- papper. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Fräs den saltade auberginen ca 3 min. Tillsätt lök, vitlök och torkad timjan. Fräs ytterligare 2 min. Tillsätt tomatpuré, chili flakes, socker och vatten. Låt sjuda ca 6 min, tills auberginen är mjuk. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Tillsätt snacksoliver.
  7. Servera ugnsbakad torsk med caponata och rostad potatis.