Kryddrostad kyckling på ben med bearnaisecrème, parmesan och rostad rotfruktssallad
40-50
Utan gluten

Kryddrostad kyckling på ben med bearnaisecrème, parmesan och rostad rotfruktssallad

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • svaveldioxid

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja
  • bakplåtspapper
  • rödvinsvinäger

Kryddrostad kyckling

Persillade (Svaveldioxid)
½ påse
Paprikapulver
½ förp
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Kycklinglår
1 förp
Olivolja

Rostad rotfruktssallad

Bakpotatis
1 st
Morötter
300 g
Palsternacka
150 g
Olivolja
Bakplåtspapper
1 st
Salt
Parmesanost (Mjölk)
1 bit
Rödlök
½ st
Ruccola
30 g

Bearnaisecrème

Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Torkad dragon
½ msk
Rödlök
½ st
Rödvinsvinäger
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 733 kcal
  • Fett 38 g
  • Kolhydrater 58 g
  • Protein 39 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Kryddrostad kyckling: Blanda persillade, paprikapulver, salt och lite nymald svartpeppar i en liten skål. Lägg kycklinglår i en ugnsform. Strö över kryddblandningen och ringla över olivolja. Gnid in kryddblandningen ordentligt på kycklingen. Tillaga i övre delen av ugnen ca 35 min, tills kycklingen är helt genomstekt.
  3. Rotfrukter: Skär bakpotatis, morot och palsternacka i mindre bitar. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja och salt. Rosta i nedre delen av ugnen (under kycklingen) ca 25 min, tills allt fått fin färg.
  4. Bearnaisecrème: Finhacka rödlök och lägg i en liten skål. Blanda ner matyoghurt, torkad dragon, rödvinsvinäger, salt och lite nymald svartpeppar.
  5. Rostad rotfruktssallad: Finriv parmesanost. Finstrimla rödlök. Blanda de bakade rotfrukterna med parmesan, ruccola och strimlad rödlök.
  6. Servera kryddrostad kyckling med rotfruktssallad och bearnaisecrème.